torsdag

Johejjo!!

Hade ju tänkt ut ett bra inlägg till igår, men då låg servern nere just när jag skulle passa på att skriva när Oliver låg ute å sov.. meeen nu har jag ju glömt bort vad sjutton det handlade om!! suck..

I måndags efter jag hade skrivit förra inlägget, gick jag och Oliver ut på en promenad.. gick vår vanliga tråkiga runda som går runt Strandnäs och Dalbo.. gick förbi Dannes föräldrar å pratade med hans mamma, som sku till Sparhallen så vi följde med dit.. så nu äntligen kan jag gångvägen till Sparis och Kantarellen.. har inte vågat prova gå själv för då sku jag väl ha hamnat helt åt helvete.. å jag e så löjlig att jag helst bara vill gå på gångvägar med vagnen eftersom folk kör som idioter å vill inte riskera att det händer min älskade pojke nånting.. men nu jävlar kan vi ta vagnen och handla.. är ju skiiiitnära!! usch vad bensinpengar jag har gjort av med i onödan.. funderar på att gå till butiken idag, men listan vart lite lång så får se om jag lyckas få med mig allt..

I tisdags var jag med Madde till stan. Var till Svarta Katten och käkade lunch. Har inte varit dit sen innan jag blev gravid.. har varit lite löjlig angående att gå på café också.. nu är det lättare när Oliver äter var 2½-3 timme men förut när han kunde äta lite när som helst så ville jag inte gå ut eftersom det ibland blir sånt jävla liv i messa-spalterna i tidningarna över folk som ammar barn på restauranger..
Men nu fick jag i alla fall min älskade köttfärsnachos å Oliver satt för första gången i barnstol å hade skitkul med sina leksaker som jag lyckades komma ihåg att ta med.. =)

Efter lunchen gick vi till Zoo-ligan..
Madde har ett akvarium hemma och för nån vecka sen var hon och köpte nå räkor till akvariet.. när hon betalade så satte expediten ner en plastbit i påsen så att räkorna sku ha nåt att hålla sig fast i eftersom dom blir så åksjuka..
Dumma Madde berättade ju det här för mig, det skulle hon inte ha gjort eftersom när jag får höra konstiga saker så måste jag bara prova om det är sant..
Så jag stega in och köpte två räkor, men fick ingen plastbit.. så måsta ju fråga om det är sant att dom blir åksjuka och att Madde fick en plastbit till dom.. men expediten tyckt att hon satte så lite vatten så det är nog ingen fara.. bajs..
Nå, vi for i alla fall ut på en skumpig bilfärd över alla gupp jag kunde hitta.. men inte fan spydde dom heller.. sket bara en jävla massa.. så lite besviken blev jag.. (int för att jag vet hur en räka beter sig när dom blir åksjuka, men det hade ju varit lite kul om dom sku ha lagt av en kaskadspya!!)

Igår hade jag bestämt mig för att ta en promenad till polisen och hämta Olivers pass.. såklaaart regnade det ju.. men vid 16-tiden duggade det bara, så slängde på mig regnjacka å regnskydd på vagnen å knatade iväg.. när vi kom till stan duggade det inte längre.. det ÖSTE NER!! å polisen hade ju såklart stängt klockan 16 å inte klockan 17 som jag trodde.. VITTU!!
Nå vi sku upp till Doppingvägen och grilla med Biggie så jag tänkte att jag går en bit till så kan Danne plocka upp oss på vägen.. men när han ringde och var vid Alandica var vi redan vid Pingstkyrkan och jag såg ut som en blöt hund, så då gick vi hela vägen istället.. rätt skönt, men idag har jag feta blåsor på mina småtår (som Danne fick jävligt roligt åt för det heter tydligen lilltår).. inge bra att gå från Strandnäs till Västernäs i Converse tydligen.. men men..

Förresten.. är det bara med Iphone man kan blogga från mobilen?? Jag hittar ingen app till min HTC.. blir ju inga bilder här eftersom jag är så lat och inte orkar lägga upp dom från mobilen till datorn..

Nu ska jag damma..

Pusshejses

pengar & bestämmanderätt

Johejjo!!

Ytterligare en helg å en av Dannes lediga veckor över, tyvärr.. har varit så skönt att ha honom hemma..
Har varit på stan flera av dagarna och uträttat ärenden, bland annat skaffat pass åt både Oliver & Danne.. fikat å lunchat.. tagit promenader.. busat.. love it!!

Det är Danne själv som har valt att umgås med mig och Oliver istället för att flänga iväg å göra annat.. även om många av er tror att det är JAG som bestämmer över honom..
Har uppkommit diskussioner om just att jag skulle bestämma över Danne flera gånger; "Danne FÅR inte göra det för Mathilda, det är hon som bestämmer!!"
Öööh jaha??

Varje gång blir jag lika irriterad, sårad och ledsen.. varje gång ligger jag och funderar mig till sömns vad jag nu har sagt och gjort som gör att det tolkas som att JAG skulle bestämma över Danne 28 år.. han gör väl i stort sett vad fan han vill!!??
Jag till och med försöker få honom att åka iväg och hitta på nåt med sina kompisar, men han själv väljer att vara hemma..
Senast i fredags å lördags frågade jag om han inte skulle åka iväg och hitta på nåt.. sa till å me: DU FÅÅÅÅÅR åka iväg!! Men nääe.. han ville hellre vara hemma eftersom han skulle börja jobba igen idag..

Oftast handlar sakerna han inte "får" göra om något som har med pengar att göra..
Nu är det så här: Danne och jag har inte gemensam ekonomi, endast ett gemensamt konto som hyran, maten och elräkningen betalas från.. allt annat sköter vi själva..
Om vi skulle ta ett bostadslån tillsammans till exempel har jag sagt prompt NEJ till att baka in våra andra separata lån.. mitt billån e mitt billån, det ska inte Danne behöva betala på, det är jag som har valt att köpa Volvon och det är min bil..
Hans billån/hojlån är hans lån.. det är hans bilar å hojar..
Vill han då köpa låt säga ännu en bil, varsågod gör det för all del, men blanda inte in mig i det!!

Som tur är så är både han och jag väldigt ekonomiska.. vilket många av våra så kallade vänner inte är.. det är därför jag tror att många har svårt att förstå varför vi inte köper det ena eller det andra.. vi väljer istället att spara så vi nån gång kan komma ifrån den här fruktansvärda lyhörda lägenheten.. å vi väljer att sätta in pengar på Olivers konto istället så att han har en tryggad framtid..
Vi väljer familjen istället för massa prylar..

Det är nog väldigt svårt för vissa av er att förstå det här.. både gällande pengar men också att Danne numera prioriterar familjen istället för att vara ute och ränna..
Å det är INTE jag som har sagt åt honom att göra dessa valen..
Tack gode gud har han en egen hjärna att tänka med!!

Det blir mest att vi sitter hemma eftersom man märker mer och mer vilka så kallade vänner man kan lita på och inte..
Jag har kommit fram till att jag har en enda vän som jag kan lita till 100% på.. resten vet jag inte.. för konstigt nog kan en sak man ha sagt i förtroende mitt i allt ploppa upp nån annanstans.. mycket märkligt..

Nåt annat folk verkar ha väldigt svårt för är att jag säger som jag tycker och tänker, det har gjort att mååånga har blivit sura på mig.. men jag anser att det är bättre att vara ärlig än att prata bakom ryggen!!!!
Å det är väl där som folk får för sig att jag bestämmer över Danne.. för jag brukar säga som jag tycker om eventuella köp etc, men säger också att han gör som han vill men det är min åsikt!! Jag anser att jag har rätt till min åsikt, vilket också Danne håller med mig om.. så det så!!

Dom flesta vet hur jag har levt gällande pengar osv.. jag fick betala ALLT pga vissa inte kan hålla i sina pengar.. gick till å me så långt att jag fick betala kronofogderäkningar som inte ens var mina (för jag skulle ALDRIG hamna där).. ni veeeet hur dåligt jag mådde förr i tiden pga det här..

Så go fuck yourself.. ni behöver inte komma sen å smöra å gullas med Oliver om ni inte kan acceptera hur vi lever!!

what's uuup??

Johejjo!!

Snörvlar å hostar vidare bara.. fy fan.. igår var jag så slut så började dagen med två panadol å en jävla massa nässpray.. funkade ett tag.. men när Jenna och jag kom tillbaka från stan så hade det slutat verka å ögonen bara rann av trötthet och förkylning.. Danne var snäll och kom hem nästan en halvtimma innan han egentligen slutade..
Fick då tre ljus som det stod "To the one I love" på.. hade namnsdag igår så.. =)
Nå, piggnade i lite efter lite vila..

Men what's uuuup med Olivers sömn?????? Inatt tror jag dock att han hade ont i magen för jäklar vad han klämde å tog i imorse för att få ut lite vääääldigt illaluktande kakk..
i början av veckan hade han drömnätter.. drömnätter på det sättet att han vaknade 1-2 gånger bara för mat.. men nu har det skitit sig igen.. har varit så sen vi var i Borås att han vaknar och bara skriker å kan somna i famnen men vaknar så fort vi lägger ner honom i sängen.. suck..
Kan i och för sig vara nån sån där utvecklingsfas, borde komma en sån här nu nånting..
Men jag försööööker som vanligt tänka positivt.. vi har haft en jäkla tur hela tiden med hans nätter.. han har sovit väääldigt bra hela tiden egentligen och som jag brukar säga; det är en så kort period av livet, jag hinner nog sova sen..
Men visst är det lite jobbigt när man är pissetrött och bebis inte vill somna om.. men men.. han är söt ändå..=)

Har haft i stort sett fullt upp annars den här veckan jämfört med hur det brukar vara..
Var ut till Ämnäs på kaffe och paj och hälsade på Malin & Johannes i tisdags.. (Malin är en jobbarkompis) var riktigt, riktigt trevligt!! =)
Igår var Råni här på morgonen och drack kaffe och snackade lite skit.. när Oliver vaknade kom Jenna och vi for till stan och fixade med Dannes pappaledighet..
Vi har ju helt missuppfattat.. han ska alltså ta ut den så kallade pappamånaden på 6 veckor.. vi har trott att dom där "vanliga" 3 veckorna som pappan har ingick i dom 6 veckorna.. men enligt tanten (som verkade lite virrig) så har han YTTERLIGARE 3 veckor att ta ut medan jag är hemma.. ajaha!!
Men jag tänker nog gå dit å höra nästa vecka (och hoppas på att det är en annan tant som sitter där) att hon faktiskt sa rätt för hon verkade som sagt inte ha riktig koll på läget.. men om det är så så tackar vi å tar emot!! =P

Nå, idag när Oliver har vaknat ska vi till Saida och kika hur hon har det i sin nya lägenhet..
Lördag blir det mässa + 7-års kalas..

Å nästa vecka e Danne leeeeeeeeedig!!!! Så då sku jag få sova tyckte han.. tackar..

Pusshejses


lista

Fyra frågor om förhållanden
är du singel? - Nej
tror du på kärlek vid första ögonkastet? - janå
har du varit kär i någon? - Jag är =)


Tio frågor om dig själv

fullständigt namn? - Mathilda Elisabeth Blixt
när fyller du år? - 18 juli
vad har du på dig just nu? - trosor, bh, strumpor, jeans, linne & skjorta
vilken årstid är bäst? - sommaren!!
hur ser den perfekta morgonen ut för dig - sova lääääänge!! ligga kvar i sängen å dra sig å titta på tv..
vad tycker du mest om hos dig själv? - att jag är ärlig
vad är du bra på? - ööh.. språk

vem älskar du mest på denna jorden? - Oliver!!
sover du hellre själv än tillsammans med någon? - med Danne
sov tillsammans med någon eller ensam i natt? - med Danne

10 frågor om dina vänner

vem vet allt om dig? - Danne, Madde, Jenna & Johanna
vem är den roligaste av dina vänner? - Jenna!!!!
vem är snyggast av dina vänner? - alla har sin charm
vem är mest partyprisse? - Biggie (eller ja, supprisse i alla fall)
vem är den du helst har filmkväll med? - vem som helst
vem av dina vänner är mest "evil"? - Råni =P

du ska träffa en kille/tjej du tycker om, vem tar du med dig? -säger som Jenna, då far man väl själv?!

10 Frågor om din familj
vem står dig närmast? - pappa
har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - ja, men pratar me pappa dagligen å mamma 1 gång i veckan/varannan vecka
vem är farligast i din familj? - pappa
vem ser roligast ut i din familj? - pappa
vem är coolast? - pappa & brorsan
har ni något husdjur? nää
vem står för underhållningen? - allihop
vem sover du oftast med? - ööh.. ingen..
roligaste kvällen med familjemedlemmarna? - ööhm.. med mamma & brorsan måste d väl ha varit när Lissu & Gustaf hade sitt 50+50 kalas.. me pappa har jag haft många roliga kvällar

10 frågor om idag

vad har du gjort? - vaknat, ätit frukost, ammat, bytt blöja, klätt på mig själv + Oliver, lagt Oliver att sova, pratat i telefon, sett på tv
har du varit glad idag? - Ja än så länge
har du varit ledsen idag? - Nä
har du gjort något bra idag? - ööhm.. mättat Oliver då.. =P

vad ska du göra nu? - skriva klart det här, dricka te å surfa runt
har du gjort något dåligt idag? - slagit sönder en tallrik
vad har du ätit idag? - 2 varma mackor med skinka & ost
har du duschat idag? - nej
är du trött nu? - nej
vad händer imon? - ska träffa Jenna å käka lunch (?), till FPA å fixa Dannes pappaledighet + hemvårdsstöd

SKOLAN
Går du i skolan?
- nej
Har du varit i skolan idag? - nej

ANNAT
Hur mår du just nu? - förkyld så sääätan
Har du mer än 2 bh:ar/toppar? - ja
Har du piercat dig? - Öronen & tungan
Har du tatuerat dig? - Höger överarm, vänster skuldra, höger vad

TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? - Madde
Vem ringde du senast? - Danne
Vem sms:a till dig senast? - Danne
Vem sms:a du till senast? - Madde

ÖVRIGT
Är du hungrig nu? - njae.. börjar suga lite
Vad är klockan nu just nu? - 11.24

Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? - Jennas blogg å min egen

FAMILJ
Hur länge sen var det du träffa din morsa? - 2 veckor sen
Hur länge sen var det du träffa din farsa? - förra söndagen
Älskar du din mamma? - ja

Älskar du din pappa?
- ja

SPORT
Går du på någon sport? - nej
I så fall, vilken/vilka? - ..
Trivs du med den sporten? - ..
Tycker du att den sporten är rolig? - ..
Gör den sporten dig glad när du håller på med den? - ..

ÖVRIGT
Gillar du punk? - ibland
Har du sminkat dig idag? - ja
Isåfall, vad för smink? - mascara
Vad har du på dig för kalsonger just nu? - tog just av mig Dannes kalsonger som jag sover i =P
Hur ser dem ut? -svarta & vita
Vad har du för smycken på dig just nu? - stav i tungan, mitt vanliga Blixt-halsband å förlovningsringen
Hur ser de ut? - silverstav me en silverkula å en blåvit, svart halsband med silverhänge me en Blixt på, guldig bred ring

MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - nä bara tvn
I så fall, vilken låt för tillfället? - våra bästa år

Vad gillar du för musik? - allätare

KLÄDER

Har du fler än 4 linnen? - jodu
Har du fler än 3 jeans? - haha jo (måste gå å räkna.. hittade 11 par just nu)
Har du fler än 5 tröjor? - jodu
Har du resteröds-trosor? - nej
Har du en vit bh/topp? - ja
Har du en svart bh/topp? - ja

SMINK OCH HÅR
Använder du mascara? - ja
Använder du Wax? - nä
Använder du ögonskugga? - ibland
Använder du kajal? - ibland
Använder du hårspray? - nästan dagligen annars står mina babyfjun ut överallt
Använder du volymspay? - nä
Använder du mousse? - ibland
Använder du deodorant? - everyday.com
Använder du skinspray? - nej
Använder du parfym? - inte nu längre
Använder du läppglans/läppstift? - nej
Använder du brunkräm/foundation? - ibland
Uppsatt hår eller hängande? - både och
Plattar/lockar du håret varje dag? - nej

snörvel

Johejjo!!

Då var förkylningen tillbaka i huset.. suck..
har känt att det har varit på gång ett tag nu, men nu har det brutit ut.. blää.. som tur är har Oliver klarat sig HITTILLS!!

Igår fick Oliver smaka på potatis första gången.. har väntat med det eftersom rådgivningen rekommenderar helamning till 6 månader, men han ser ju så jävla sugen ut när vi äter och i å me hans lilla viktuppgång på 300 gram så kanske han kräver mera.. så igår tog jag tjuren vid hornen och kokade en potatis.. å MUMS vad gott det var tydligen!! han asgarvade när han hade fått första tuggan!! sägs ju att man bara ska ge en halv tesked (eller om det är en hel) men han fick nog 3.. det var ju så gott.. =P
så han fick lite idag också..

Bara för mig att inse att jag har en stor pojke nu som inte kan amma hela livet (tyvärr) hur mycket jag än skulle vilja.. så han får väl få lite potatis nu denna veckan + amning så får vi se om jag får nåt skäll på rådgivningen nästa vecka.. =P

Idag ska jag laga lax i ugn täckt med dill och majonnäs.. till det har jag lagat en örtagårdssås.. å fy faaaan vad god den blev!! är nog ännu godare sen när den har fått stå å dra lite!! som sagt, jäklar vad jag börjar bli en fena i köket om jag får säga det själv!!
Men det är ju mycket roligare att laga mat när man får uppskattning för det och när även Danne tycker om att laga mat så vi kan hjälpas åt ibland.. + att nu vågar jag mera och hittar på nya rätter så det inte blir spaghetti å köttfärssås varje dag.. =P

Fick äntligen Oliver att somna.. han sov bara 1½ timma tidigare och hade nu varit uppe i nästan 3 timmar (2 timmar brukar vara max) men han sku förbanna inte sova trots att ögonen gick i kors och han bara grät sin trötthetsgråt.. men nu har han sovit 40 minuter..

Kasta mig på soffan en stund tills han vaknar å sen sätta igång med fisken..

Pusshejses

stan

Johejjo!!

Då har vi varit hemma snart en vecka.. sku bra ha kunnat stanna kvar i Borås ett tag till, men var nog ändå rätt skönt att komma hem..

Olivers kakkande har fortsatt.. idag har jag dock bara bytt en enda bajsblöja, hoppas det svänger nu!!

Var till rådgivningen i torsdags.. fick läkartid både för 6 månaders kontrollen + hans eksem + diarrén..
han hade bara gått upp 300 gram på en månad å växt 5 millimeter.. =/ så jag var inte så glad.. är nojjig så det räcker över amningen, men Janica försökte lugna ner mig så gott hon kunde.. men ska få väga å mäta honom igen om två veckor när vi ska dit..
sprutor fick han också.. han verkar ha reagerat mycket bättre den här gången än sist.. skönt!!
Har haft två helt okej nätter nu också, skönt det med!! Igår sov vi till 8.20 å idag till 9.15!!! tackarr!!

Tog en familjedag på stan idag.. var och fixade lite presenter till 50+50 kalaset som är ikväll.. tyvärr blir jag hemma.. var meningen att kusin/gudmor Johanna sku vara barnvakt, men vi hade så få kuber med mjölk i frysen och det går inte riktigt att pumpa längre, så jag blir hemma och myser med Oliver och Johanna istället.. eventuellt att jag far ut en sväng när Oliver har somnat.. får se lite..
Var också till Dinos och käkade lunch tillsammans med Biggie.. servitören kom och sa att det var dags för soundcheck så att vi var beredda på det.. men vi hann börja äta innan dom började och det hördes inte så farligt in dit vi satt.. men precis när vi var klara och sku gå, dåååå jävlar börja dom ordentligt.. så riktigt bra timing!! =)

Är förresten rätt nöjd med mina inköp i Sverige.. köpte 3 par jeans.. förut drog jag 30-31 i midjan, nu har jag 28 + bälte.. å vikten har förändrats ännu -1 kg.. hoppas bara jag lyckas hålla det här när jag slutar amma.. för tror mest att det är tack vare amningen jag har gått ner alla kilon å minskat i storlek!!

Å så har pappa köpt en sulky åt Oliver idag som vi kan ha med till Mallorca i augusti + att vi slipper ha med oss vagn ner till Borås nästa gång vi åker..

Nu tuttar pojkarna och jag tror jag ska slänga mig bredvid och stänga fast ögonen en stund jag me!!

Pusshejses!!

RSS 2.0