trött å uttråkad

Häjhäj!!

Happ, då har man varit hemma en vecka då.. intr gjort särskilt mycket förutom sovit till 11-12 på dagarna å sen legat kvar i sängen och tagit det lugnt..
Sammandragningarna har varit bättre, men nog finns dom där nog!! Igår trodde jag att jag sku avlida när jag hade gått ner för trapporna för å prata me Biggie, så gick upp igen och tog en Ventoline.. hjälpte inte nånting..
Så magen var hård och tung ännu när jag gick å la mig, så förberedde mig på en djävulsnatt igen, men somnade faktiskt relativt fort.. =)

Midsommarafton i övermorgon.. tänkte trängas i butiken idag å få hem det som behövs, för ikväll å imorrn lär det vara katastrof!! Måste faktiskt erkänna att det är ganska skönt att slippa jobba just dom här dagarna, som är dom värsta på hela året enligt mig!!
Blir min första helnyktra midsommar på jag vet inte hur länge.. åtminstone 7 år!! men det ska nog gå bra.. har inte alls det där suget efter alkohol och särskilt öl mera.. rätt skönt faktiskt!!
Blir att käka lite gott hemma hos Emma och Rikard, vidare ut till Jan Karlsgården.. sen blir det väl att åka runt å kolla på stänger eller vad vi nu hittar på.. nåt kul finns det väl.. =)

uusch.. imorrn ska jag på sockerbelastning.. =/ vilket betyder att jag inte får äta efter klockan 20 ikväll å inte dricka efter midnatt.. fy fan.. jag kommer tuppa av!!!! jag som MÅSTE ha frukost på morgonen om jag inte ska må illa (gäller även när jag inte är gravid).. usch ser inte alls fram emot det, men skönt när det är över!!

Nu ska jag göra mig i ordning för att fara ut till Kvarnbo och dricka kaffe med Neta och Cornelia.. =)

Pusshejses

Ett år...

Häääj!!

Har haft en bra helg igen.. verkar som min kropp och psyke har fattat nu att jag har en bebis i magen.. =P å jag vill att den ska komma nuuuuu!! eller ja, den får nog hemskans gärna stanna inne så att den klarar sig när den kommer ut, men sku så gärna vilja pussa å krama den lite bara.. =)
Var på folkrace i lördags med en väldigt bakfull Jenna och Danne.. for och handlade, en sväng via tivolit i stan å sen hem å sov ca 2 timmar.. duktigt skönt!! Sen for vi till Jenna och grillade (MUMS) och sen såg jag, Jenna och Emma på Änglagård - tredje gången gillt. Helt okej, men lite råddig.. =P

Igår hade jag i nerverna på att vara hemma plus att jag var riktigt pigg så mannen och jag for ut till Kastelholm och tog en vända i slottet och upp till Vita Björn och Jan Karlsgården..
Åkte sedan vidare till Uffe på berget och tog en kaffe och kokosboll..
Sen vankades det middag ute på Soltuna.. plankstek.. helt okej, men sku ha behövt vara hungrigare..
Sen var jag slut..

Åkte hem och Råni kom över på kaffe.. å fy faaan vad jag hade ont i svanken!! å sammandragningarna kom en efter en.. blä.. men nu är det bra..

Fick just nåt ryck och torkade av spisen och rengjorde... vad heter det..?? där man diskar.. diskhon!!! ojoj.. så nu är det rent och fint..
Får eventuellt besök senare av nån som inte har varit här tidigare så då försöker vi snygga upp litegrann i alla fall.. ska försöka orka dammsuga om en stund också.. vart lite trött av att städa köket.. =P

Idag är det ett år sen jag hade en hemsk krappula efter personalfesten hos Tom & Jenny & Arken..
Danne och jag for ut och åkte bil.. han tyckte han var jätterolig som gasade ojämnt och allt vad han nu sysslade med och jag mådde bara värre och värre och var svintrött och irriterad på allt han gjorde..
Så efter vår tripp ut till Eckerö och middag på Ångbåtsbryggan valde jag att fara hem och vila och Danne for ut och körde hoj..

Satte mig ute på balkongen och tog en ciggarett med en konstig känsla i magen att något sku ha hänt.. fick plötsligt höra ambulansen och känslan i magen blev ännu värre.. så jag tog upp telefonen och messade Danne: "Jag hoppas verkligen inte att det är du eller nån av dom andra som ligger i ambulansen som åker förbi här just nu för då vet jag inte vad jag gör!!"

Väntade på svar, men det kom aldrig nåt.. istället ringde Pampas upp mig ca en timma senare och sa att dom hade kört klart nu och att Danne ligger på sjukan..
hahahaha jättekul!!! sa jag..
nej men det är sant!! tyckte Pampas
Du har säkert läst mitt mess och fittas bara nu.. eller hur??!!
Han: nejnej, det är sant..
och så förklarade han vad som hade hänt..

Jag blev hysterisk och började springa runt i lägenheten.. ringde till min moster som i sin tur ringde till akuten och fick kontakt med Danne, som mådde bra.. men jag hade ändå panik och tänkte på min fd klasskompis som också mådde bra efter att ha voltat me bilen, men ett tag senare dog han av inre blödningar..

Det var en hemsk kväll och natt och dagarna efter var inte heller särskilt trevliga.. många tårar föll och tankarna snurrade i huvudet..
Nån dag senare fick jag telefonnumret till Uppsala där han låg efter att ha amputerat fingret.. å herregud vilken lättnad det var att få prata med honom!! efter det släppte allt.. jag visste att allt var okej och att han snart sku få komma hem..

Dagen innan midsommarafton for Krille, Pampas, Hansi och jag till hamnen och mötte honom och den kramen jag fick kommer jag nog aldrig glömma!!

Fortfarande får jag hugg i magen när jag åker förbi platsen där det hände och när jag hör dom där jävla hojarna hugger det ordentligt.. Han får gärna köra för mig bara han är försiktig, men han verkar inte vilja själv..

Nej nu städa lite till..

Pusshejses..

sjukskriven

Johäääj!!

Jahapp.. då va man sjukskriven då.. satan..
Jag tog tjuren vid hornen och ringde rådgivningen igår för å berätta om sammandragningarna som jag har haft en längre tid.. har tänkt att det inte är nån fara, men i och med att jag inte har sovit pga att det har gjort så ont så ringde jag..
Fick en "akuttid" direkt, så hann vara på jobbet i 40 minuter så stack jag iväg igen..
Madde var snäll nog och kom in till sjukhuset med mig för att hålla mig sällskap eftersom jag kunde bli och vänta en LITEN stund.. så där satt vi.. fick sällskap av Maddes syster också.. klockan blev två.. klockan blev halv tre.. (jag hade tid halv två).. då gick Jenny och frågade hur lång tid jag sku måsta vänta.. sköterskan sa att hon hade ju faktiskt sagt att jag sku få vänta en liten stund.. "Liten stund ja, sa jag.. men nu har det gått en timma!!"
Men fick snällt sitta kvar och vänta.. Madde sku hämta sina barn så Jenny och hon for efter min bil medan jag satt kvar och väntade..
Lite över tre kom det en gubbe och ropade in mig till ultraljudsrummet.. Det var första gången jag var med om att en läkare inte presenterar sig.. men okej tänkte jag och slängde mig ner på britsen..

Han tittade och tittade hur länge som helst på bebisen så jag vart orolig att det var något fel.. men efter en jävla massa mumlande som jag till slut inte brydde mig om att försöka höra vad han sa (jag kom på att det var Korvela tack vare mumlandet) så sa han att allt ser prima ut och bebisen mår bara bra..

Jäklar vad stor min lilla bebis har blivit!! =D 875 gram väger den nu och låg till och med över kurvan som han hade på pappret.. =) Fick också veta könet en gång till, samma som förut.. =)

Sen sku han börja peta på mig.. å fyyyyy faaaaaaan vad ont det gjorde!!! ajajajajaj säger jag bara..
Jag var inte öppen som tur var, tappen var mjuk och 2 cm.. sist var den fast och 3 cm..
Så jag fick Ventoline utskrivet och två veckors sjukskrivning till att börja med.. han ville sjukskriva mig ända till semestern, men jag som inte ville överhuvudtaget sa att det räcker väl med två och jag kan väl ringa och avbryta sjukskrivningen??!! Han: Nu är du hemma tills vi ses om två veckor igen..
jaha, då måst jag väl det då.. trååååkigt!!

Så om två veckor ska jag på återbesök till doktor Korvela..

Ska åka till apoteket nu och hämta mina äckliga Ventoline, som jag tydligen sku få hjärtklappning och yrsel av jättekul!! Svänger in via FPA också så jag har alla papper på grej sen..

Ha så himla kul ni som kan jobba..
Fan, när man inte får jobba då vill man jobba som tusan, men när man får och måste då är det bara pest och pina.. Bajs..

Pusshejses

12-20

Hejhej!!

Då var det dags för jobb igen då.. Var hemma igår pga stegring + att jag inte hade sovit på hela natten för jag hade så satans ont i magen.. eller ont å ont.. den va stenhård och tung..
Helgen som var lyckades jag vara på bra humör heeeela helgen!! har inte hänt på flera månader.. va till å me en sväng till Arken för första gången sen i mars.. helt okej, men jag vart ju såklart sjukt trött bara vi kom in där.. =P va så lycklig över att jag inte låg å sov klockan 12, men det var nog nära.. =P
I måndags var vi på förberedelsekurs igen.. denna gången om själva förlossningen och var upp till BB och tittade.. nästa kurs e på måndag, om amning, men jag tror jag skiter i å gå dit.. det var inge kul på dom där kurserna.. å jag förstår inte hur jag ska kunna gå en kurs i amning.. tror nog att det kommer av sig själv när bebisen väl kommer.. + att man får hjälp på BB me amningen så.. jobbar å tjänar lite pengar istället.. =)
Insåg nyss att jag har bara 14 arbetsdagar kvar innan jag har semester.. =) satans fint..
Mamma kommer den 6 juli å stannar till 13.. den 13 kommer pappa, Tiina, faster & farbror.. den 15 åker dom tillbaka och jag åker me.. så Danne får köra ner till Borås själv helgen efter när han får semester..
Vet inte hur jag ska klara mig utan honom i en hel vecka, men det får gå bara.. blir ju bortskämd av pappa så.. =P
Har nog bestämt vagn nu som inte kostar 9000 som den första vi kolla på.. men den här vi har bestämt oss för nu är nog helt okej, ser bra ut och enligt pappa var den stabil å hela köret.. så bilen blir full hem till Åland sen när jag har varit ner till Borås och fått alla grejjer.. =)
Nu ska jag fara på jobb 12-20.. fy fan.. likadant imorrn + kalas för Ida efter..
Pusshejses

vaaaaarmt!!

Hääj!!

Fy fan vad det kommer bli varmt idag, igen!! Självklart jätteskönt att sommaren är här, men mindre skönt att jag ska jobba 10-19 me långa svarta arbetsbyxor å arbetsskjorta å inga kalla fläktar.. USCHHHH!!!!!!
Efter jobbet bär det av ut mot Tjudö för att fira mitt gudbarn Cecilias 4-årsdag.. =) Hade tänkt fara dit en annan dag, men va fan, bara att ta tjuren vid hornen och fara dit idag.. det är ju ändå rätta dagen idag.. =) går säkert bra..

Var till Lilla Holmens parkering igår.. hann inte längre förrän kusin och hennes gudbarn kom över bron och sku gå därifrån för att äta glass.. så vi gick till Ångbåtsbryggan och käka glass.. DÄR var det riktigt hett ska jag tala om.. hoch hoch..

Så for jag hem och lagade en sjuhelsikes god korvstroganoff och såg sååå mycket fram emot att få äta det till lunch idag.. men nääääe.. Danne valde att hälla ut det på golvet istället.. Tack så mycket!! Dock av misstag men så jävla typiskt!! Kunde han inte ha hällt ut det äckliga kycklinglåret som jag får ta till lunch istället?!

Var in till stan på kvällen och käka tårta med Johanna & Etienne.. och Danne såklart.. jag var jättesugen på tårta, jordgubbstårta.. men nääe.. var frusen marsipantårta istället.. första biten var nog jättegod.. men andra var inte lika god.. =/

Nej huuj, nu ska jag börja bege mig mot Godby och svettas lite.. hoppas alla människor är på Varuboden idag så vi får lugnt å skönt.. ;P

Pusshejses

Ledig igen..

Hejsvejs!!

Kom på att jag har en blogg och att jag har sagt till mig själv och andra att jag skulle ju bli en sån där bra bloggare som bloggar varje dag.. jo tjena mittbena!!

Turen till Åbo gick bra i alla fall.. Madde är till å me nyopererad redan så hon hade tur som fick tid så fort.. men vi försökte skena omkring och shoppa, men det gick väl sådär.. Madde hade jätteont i knät och jag hade världens sammandragningar. Så tack och lov hade vi tillgång till Idas lägenhet så vi for dit och la oss några timmar innan vi begav oss till båten igen..

Helgen var som vanligt när det är helg nuförtiden.. mitt humör åker i botten och jag bara gråter..
Försökte för allt i världen att hålla mig uppe i lördags genom att först fara ut till Godby på studentkalas och senare in till stan med Godby-ligan.. men när jag började bli trött barkade allt för mig..
For en sväng till Park och sen hem.. väl hemma vart jag asförbannad å i söndags låg jag bara i sängen och grät..
Börjar bli duktigt jobbigt det här nu, men alla säger att det hör till.. så det är väl bara att stå ut då..

Bebis kickar på som fan i alla fall.. hela dagarna nu mera och inte bara när jag går och lägger mig.. ibland blir det lite irriterande eftersom den ligger och kickar på pissblåsan..

Rådgivningsbesöket förra veckan gick bra.. Var till Malin denna gång eftersom Heidi har semester.. sku lätt kunna fortsätta gå till Malin!! Vilken underbar människa!!!! Hon förklarade ingående och så att man förstår och verkade lyssna.. Men bebisen mådde bra i alla fall.. hjärtljuden runt 150 och sf-mått på 21..

I måndags var vi på förberedelsekurs.. det var väl.. hmm.. inte så kul som jag trodde.. men det är väl för att det är så länge kvar ännu.. men vi sku gå nu tyckte Malin eftersom det inte är några kurser i juli..
Kursen handlade denna gång om öppningsskedet.. var inte så mycket som man inte redan visste från förut..
Sen tyckt hon att vi sku börja prata om föräldraskap.. jag fattar fortfarande inte va hon menar med det.. =/
Ska dit på måndag igen, då ska vi få besöka BB.. blir nog lite mer intressant kan jag tänka mig..

Nu verkar solen komma till balkongen så jag kastar mig ut och lapar lite innan det är dags att laga middag..

Pusshejses

RSS 2.0