Oliver <3

Johejjo!!

Äntligen är vår älskade Oliver här som ni kanske redan vet.. =)
Å herregud vad söt han är.. kan inte sluta titta på honom.. har blivit som Biggie sa: alldeles mjäkig (tror det var det uttrycket han använde)..

Men det är nog helt sant.. jag har ändrats fruktansvärt mycket bara på dom här 5 dagarna.. märker det själv, är inte alls samma person.. mycket lugnare och som sagt mjäkigare.. å GLADARE!!

Skriver såklart en förlossningsberättelse snart, måste bara komma ihåg allt först.. =P

Nu ska vi se om gulleOliver tänker sova i vaggan inatt, eller rättare sagt om jag låter honom sova där.. =P

sen måste jag berätta.. jag rökte faktiskt hela graviditeten, inte mycket men ändå.. men nu har jag inte rökt sen han kom ut.. så snart en vecka me andra ord.. fick så dåligt samvete när jag tittade på honom och blir alldeles lipis när jag tänker på att han ska behöva lukta på en rökluktande mamma å få d i sig.. visst har han fått det i 9 månader, men det känns annorlunda nu..
så som sagt, jag har förändrats.. =P

Nu blir det sängen å försöka sova några timmar innan Oliver ska ha mat igen.. =)

Pusshejses

stegring!!!!!!!

Jogodmorgonjo!!

Började känna av en dunderförkylning igår som bara blev värre å värre utmed dagen.. å tror du inte att jag har stegring nu då?? Legat å frusit å skakat som en jävla blöt hund hela natten å snörvlat å haft mig..

Till på det har jag trott att jag sku gå av på mitten för förbanna vad jag har ont i ryggen å magen!!!! värre än vad det var i onsdags när vi var till sjukan.. så man kan ju hoppas att jag slipper få massa piller å skit, men samtidigt sku det vara skönt att bli av med det här för jävlar det gör ont!!

Så det har blivit ca 2½-3 timmars sömn sammanlagt på hela natten.. precis vad jag behöver inför den här dagen!!

Hoppas dom ger mig nåt smärtstillande så jag kan få sova några timmar, det sku sitta fint!!

Nej nu ska jag försöka få i mig en brakfrukost bestående av 2 ägg, 2 smörgåsar, apelsinjuice & te.. så kanske jag står mig några timmar.. =)

Pusshejses

dan före dan...

Jogoddagjo!!

Nuuu börjar jag bli nervös.. har inte varit nervös alls inför förlossningen, men nu jäklar.. när man har en "deadline".. när jag vet att det här är sista dagen hemma utan en liten bebis.. helt sjukt!! Sjukt att tänka som Råni sa igår: jaa nästa gång vi ses är på BB med en liten bebis.. jessus..

Det kommer ju göra så jääävla ont.. hade duktigt ordentliga sammandragningar igår.. trodde jag sku gå av på mitten.. var på ctg-kurva som vanligt och dom var upp i 120 å höll i sig en minut.. så vart lite nervös redan igår egentligen.. men det lugnade ner sig sen.. känns nog ännu, men inte alls lika hårt, som tur är!! Behöver nog den här dagen till vila, kan tänka mig att det inte blir särskilt mycket sömn inatt!!

Men har fortfarande inte dammat, så måste ta några tag med trasan, åka och handla lite middag å en till Bonaqua, råkade öppna den som jag sku ha med till BB.. =P

Jaa, nästa gång jag skriver är jag väl mamma då.. =/

Pusshejses

igångsättning

Johejjo!!

Fortfarande ingen bebis, det är tydligen skönt å mysigt inne i magen, mindre skönt å mysigt för mig däremot.. voi voi..

Igår hade jag en riktig hemmadag.. låg i sängen till 14-tiden, sen flög jag upp och storstädade badrummet.. satt å höll i mig i handfatet medan jag skrubbade där man står i duschen, städade ur badrumsskåpet, toalettstolen å handfatet.. fiiint..

Idag var det sjukhusbesök på schemat.. blodprov å urinprov som vanligt.. ctg + blodtryck som vanligt.. idag fick jag komma till doktor Nezami (Manoucher) + nån Ulrika som verkade gå på upplärning..
Allt såg som vanligt bra ut me bebisen.. han fick vikten till 3615.. så många olika bud.. han fick det också till att jag inte alls var öppen!!! så har stängts igen då tydligen..
Så sku han göra den där underbara hinnsvepningen.. först kom han inte åt eftersom tappen ligger bakåt + att bebisens huvud va så långt ner, vilket va bra.. men så gjorde han et nytt försök å jääävlar vad jag skrek.. alltså det gjorde så förbannat ont idag så jag trodde jag sku börja lipa FRUKTANSVÄRT!! men han lyckades med vad han sku göra och jag har haft riktiga ordentliga sammandragningar sen dess..

Sen när vi satt i hans rum sa han nåt, lyfte telefonen och så hörde jag: ja en igångsättning på Mathilda Blixt på fredag..
ööööh jaha.. tänkte jag..
Ja, så på fredag den 23/9 klockan 8.00 ska vi infinna oss på BB för igångsättning om det inte har startat av sig själv innan dess..

Har duktigt blandade känslor inför det där.. för det första kom det så hastigt och jag vet inte varför jag mitt i allt ska bli igångsatt när förra läkaren sa att det får komma igång av sig själv..
Sen känns det lite som att man missar det där med att gå hemma och klocka värkarna och allt det där..
MEN det ska bli jävligt skönt att det snart är över och att man vet att innan helgen är slut borde bebisen vara här hos oss!!
Men han sa till mig att springa mycket i trappor så det kommer igång av sig själv, int för att jag tror att det funkar.. men det är ju värt ett försök.. =P

Pusshejses


v.39

lugnt

Johejjo!!

Kan inte sova.. irriterad.. trött.. urväntad.. jag är inte på BB eftersom bebisen inte vill komma ut än, så nu behöver ni inte fråga det mer.. dum fråga får dumt svar helt enkelt!! Å det spelar ingen roll vad man än gör, den kommer när den är klar.. inget mer med det..
Tack & hej

hemma

Johäjigenjo!!

Ja då var jag hemma igen efter 2 timmar på sjukan.. me rådd som vanligt.. =P

Men allt såg nog bra ut.. lite mer förhöjda värden än i onsdags, trycket håller sig stabilt.. sammandragningarna håller i sig längre.. bebis mår bara bra.. uppskattad vikt 3,2 kg så blir intressant å se hur mycket/lite han egentligen väger då alla mäter olika..

Hade öppnat mig till ca 2,5 cm och tappen var det 1 cm kvar av.. så det var bra.. dock gjorde hon en sån där uuuuunderbart skön svepning/dragning i tappen igen.. alltså fy fittoralla vad ont det gör!! vill inte veta hur ont det gör att föda barn om bara det här gör så förbannat ont!!

Nå Katarina tyckte i alla fall att jag sku föda i helgen eftersom hon har jour.. annars måste jag tillbaka på tisdag för kontroll..

Nu mat sen lite öppna gårdar..

Pusshejses

sjukan igen..

Johejjo!!

Jag som var så överlycklig över att slippa fara till sjukhuset idag.. har varit där varje dag den här veckan, eller inte i tisdags men då hade jag ju telefonkontakt me dom typ halva dagen..
Men tror ni inte att telefonen ringer just när jag har stigit upp, har äggen på kokning, brödet i rosten och kaffet upphällt i koppen..
"ja hej det här var T från gyn polikliniken!!"
NEEEEEEEEEJ tänkte jag bara.. ändra inte massa tider nu igen..
Men joooo.. funkade inte på måndag av nån anledning så kan jag komma nu vid två??
Öööh okej..
Men labben först för akutprover eftersom jag har nåt tox-skit i blodet.. voi vittu ändå..

I can tell you att sku dom mäta mitt blodtryck nu så blir jag nog inlagd.. e säkert uppe i 300/200 eller nåt.. blir ju nervös ju när dom ska hålla på så här..
Vet ju att det är för mitt å bebisens bästa å säkert ingen fara egentligen å att hon bara uttrycker sig klumpigt, men va faaan!!

Så dags å åka iväg igen då å som tur är har jag tant Lissu som är på jobb på akuten, men som just ringde å sa att hon kommer upp t gyn.. =)

Pusshejses skriver sen hur d gick

MVC

Johejjo!!

Kom just från rådgivningen.. för sista gången.. =) Hon tyckt att jag inte behöver komma dit mer eftersom jag ändå ska skena till gyn 2 gånger i veckan nu.. sköönt.. =)

Såklart kände jag inte av nånting igår förutom lite ont i ryggen.. slött..

MEN proppen har gått i alla fall.. =) nu i morse.. så bara till å vänta å vänta å vänta nu då.. fick me mig sånt där papper från rådgivningen så jag kan kolla om vattnet sipprar.. sku va lite trevligt me värkar nu också då..

Annars är det 10 dagar kvar till beräknad födsel, men förhoppningsvis dröjer det inte så länge!!

Nu slänga mig raklång i sängen/soffan och tror inte det tar så länge innan jag snarkar som en gris.. =)

Pusshejses

kontroll

Johäjjo!!

Jaha, varit till sjukan idag igen då.. Råni var snäll och kom med mig som ett extra öra då jag är rätt duktig på att glömma bort vad dom har sagt..
Så hon kom hit och pusslade lite innan medan jag gjorde mig i ordning..

Hamnade in på ctg-kurva först till BB där två barnmorskor kom och sa: nämen du har ju sammandragningar!! (nähääääää??!! menar ni det??) kom var 6 minut och starkare än vad jag har haft förut..

Sen in till gyn igen för pissprov & blodtryck.. pissprovet var som vanligt inte bra.. å tydligen var mitt blodprov som jag tog i måndags inte heller helt bra.. visade nåt spår av tox-nånting.. så nu har jag lindrig havandeskapsförgiftning dårå.. så jag ska ligga ner och vila, vila och vila.. fans tråkigt..

Kom in till läkaren, Katarina, jättetrevlig!! jag bad henne plocka ut ungen, men nääe.. hon gick in å kände på tappen istället.. muuuuums vad skönt.. NOT!!
Råni och jag satt innan vi gick in till läkaren och diskuterade hinnsvepning och funderade på vad det var.. å naturligtvis var det just vad Katarina gjorde på mig för att försöka få igång värkarna på naturlig väg istället för att sätta igång mig med massa mediciner..
I can tell you att det gjorde OOOOOOONT!!!! fy fan säger jag bara..
Men allt såg bra ut med bebisen som låg och viftade med tårna när hon gjorde ultraljudet.. =)

Träffade min barnmorska Heidi innan jag gick in på ctg och kom överens om att jag inte behöver komma imorrn.. men det sket ju sig.. ska dit imorrn för blodtryckskontroll å pissprov.. å på måndag blir det ctg å träffa läkare igen.. suuuuck!!

Snälla bebis kom nu!!!!!

Pusshejses

HINNSVEPNING

Det utförs av barnmorska eller läkare. Han eller hon gör en inre undersökning på dig och ”sveper” samtidigt med fingret runt livmoderhalsen (cervix). Syftet är att lossa hinnsäcken barnet ligger i från livmoderhalsen. Detta stimulerar frisättningen av prostaglandiner, ett slags hormoner som sätter igång förlossningen.

Genom att svepa hinnor ökar sannolikheten för att förlossningen startar inom 48 timmar. Chansen att det ska fungera ökar om livmoderhalsen redan börjat mjukna och förbereda sig för förlossningen. Det ökar inte risken för infektion vare sig för dig eller för ditt barn.

Det kan dock kännas lite obehagligt eftersom livmoderhalsen ofta är svår att nå innan förlossningen startat, och du kan få lite småblödningar och oregelbundna värkar direkt efteråt.


rådd

Jogoddagensjo!!

Idag har varit en lite råddig dag..
Hade klockan på ringning 8.20 för att jag inte sku missa telefontiden till gyn som börjar 8.30.. ringer dit, men då hade dom nåt möte så dom sku ha telefontid 10-10.30 idag.. så ställer om klockan och sover en stund till..
Börjar ringa och får vänta som vanligt..
Får svar och vi börjar reda ut mitt ärende som var att jag hade fått två tider uppskrivna på kortet tills imorrn.. 8.30 och 14.10.. Hon som svarade hittade ingen tid alls bokad på mig, så jag måsta vänta ännu lite till..
Så kom nästa sköterska som hade skrivit upp tiderna, hon sa att jag sku komma både imorrn och på fredag.. jaha..
Men måsta ju ändra tiderna eftersom dom var borta som hon hade gett mig, men eftersom dom inte var inbokade i datorn..
Så sku dit 12.30 imorrn för ctg-kurva och ultraljud samt på fredag kl 8.30 för samma procedur..

Fan tänkte jag, måste till sjukan onsdag, torsdag å fredag.. bläää..

Gick och la mig igen och tittade på Beverly Hills.. telefonen ringde.. gyn.. då har det blivit fel i alla fall.. så sku bara dit imorrn 11.30 för ctg och 12 för ultraljud.. jahapp men vad bra då!!

Klev upp och käka lite för att sen lägga mig i sängen igen.. då ringer telefonen IGEN!! gyn.. en tredje sköterska som säger att tiden har ändrats åter igen.. så nu ska jag dit imorrn klockan 11.. voi voi.. nu får dom inte ringa mer!!

Jag har blivit å fundera lite varför jag springer där hela tiden när dom hela tiden säger att allt ser bra ut så jag måsta fråga när dom ringde å ändra tiden.. tydligen beror det på mitt blodtryck som kan ändras snabbt och i och med att det är så nära till beräknad födsel så kanske dom kan sätta igång mig.. vilket jag inte tror att dom kommer göra.. men men.. får höra mer med läkaren imorrn.. fjärde läkaren jag träffar om dom nu inte har ändrat läkare också.. =P

Nu ska jag steka pannkakor (plättar för er ålänningar =P)

Pusshejses


Sku snart smaka gott me en öl!! =)


Snart kommer kära pappa hit.. =)


Funderar fortfarande på vad mannen i blått sa som var så förbannat roligt!! =)

MVC + ctg

Johejjo!!

Idag var det dags för rådgivningsbesök igen.. började bra med att hela Åland verkade vara på sjukhuset vid 10-tiden.. fanns inte en jäkla parkering!! så måsta ställa mig borta vid Gullåsen och gå i regnet.. skoj!! men envisades ändå med att ta trapporna upp till rådgivningen.. jag SKA ha ut Skurt nu!! =P

Nå men allt såg bra ut, fortfarande lite proteiner i urinen, dock inte lika mycket.. trycket håller sig på samma 135/85.. sf-måttet hade gått från 37 till 36,5.. men när hon sku lyssna på hjärtljuden var det nån där inne som hade full fart så hjärtslagen låg mellan 160-180 vilket var för högt, så måsta in till gyn igen och blev satt på ctg-kurva..

Satt där en timma.. Skurt var ordentligt igång men lyckades lugna ner sig efter ett tag.. sammandragningarna däremot är kraftigare och kommer med 5 minuters mellanrum.. börjar kännas rätt bra nu ska jag tala om.. vaknade lite innan 5 imorse för att det högg å hade sig och sen låg jag vaken till 8.. suck..
Nå sen vart jag och sku vänta på doktorn, men i onödan, fick en tid på onsdag istället då jag ska in på ctg-kurva igen och ultraljud.. dom tycker att han ska ta och komma ut nu och det är dom inte ensamma om att tycka!!

Viktigt med mycket vila sa dom.. så när jag kom hem tog jag en av Jennas underbara moccarutor och sen stupade jag i säng.. såg ett avsnitt Beverly Hills och sov sen 3 timmar.. skööönt.. Danne ringde vid kvart i 4 tror jag och sa att han var på väg hem, men jag lyckades somna om.. vaknade när han kom hem och låg kvar och vilade till lite innan 18.. så det blir nog svårt att somna ikväll.. hmpf..

Men blir soffan resten av kvällen, massa bra program ju.. Sjukhuset, Halv åtta hos mig, Ensam mamma söker och Hollywoodfruarna.. så jag har fullt upp.. =P

Pusshejses

race + babyshower

Jogodkvälljo!!

Då var helgen avklarad med drag racet som jag har väntat på hela året.. Efter gårdagens race var jag sluuuut!! Så det vart att fara hem och ta en varm dusch, ligga på soffan ett slag och sen tidigt i säng.. skööönt!! Men likväl var jag helt slut i morse när klockan ringde för ännu en race-dag.. Så nu måste man vänta ääännu ett år på nästa race.. =/

Vart lite lätt överraskad efter racet idag..
Skulle åka och möta upp Jonna för att ge henne snus, skulle bara via Emma och Rikard för att hämta snuset som jag hade glömt där och så skulle vi ta en kopp kaffe innan vi åkte och mötte upp henne..
Kom dit, ut på balkongen och då står Jenna där.. jag blev skrämd.. =P.. tog en stund innan jag reagerade bara..
Inte tänkte jag så mycket mer på det förutom att varför hon var där och inte Johannes.. men men..
Gick in och Emma sa: Jaha ska vi fika lite då?! Ja sa jag...
E: Happ, vad vill du ha då?? (tittade på mig med ett leende)
Jag: Ööh, lite kaffe.. (och fick syn på en skål med snacks, en skål med godis och en ask med mockarutor)
Det var fan vad du har dukat upp då!!
Å så kom resten in i köket och jag fattade ingenting när jag fick syn på ballonger i köksfönstret, bordet dukat med duk och nån konstig slags tårta mitt på..
Allt som snurrade i huvudet var: vem faaan fyller år nu?? vad har jag missat?? Emma fyllde ju just å Rikard fyller inte förrän i december..

Sen vet jag inte riktigt hur det klickade vad det var, men såg till sist att det var en tårta gjord av blöjor och med massa bebisleksaker på..
Tydligen vart jag helt röd i ansiktet innan jag började skratta för att Theo började asflabba och sen gick det inte att sluta..

Så det här hade dom tydligen planerat några dagar och Danne visste om allt och det var flera andra som visste om det och jag har inte anat nånting som brukar lyckas finurla ut sånt här i förväg.. men inte ett piss!! Men riktigt glad ocgh överraskad vart jag!!

TACK snälla Emma & Jenna för idag!! =)

Sen åkte vi med karlarna till Fantasia och käkade middag.. vi alla tre mådde illa, antagligen för mycket socker för efter maten vart det bättre..

Nu fick jag just nåt ryck och plockade upp lådan med böcker som har stått i sovrummet sen förra året, tvättade filtar till bebisen och vek in rena kläder..

Imorrn vankas besök till rådgivningen igen..

Pusshejses


Blöjtårtan.. =)


v. 38


ctg

Johejigenjo!!

Då var vi äntligen hemma från sjukhuset.. tog lång tid idag..
Först var jag som sagt och tog blodprov, gick snabbt å smidigt.. så vi hann åka nåt varv på stan innan det var dags för rådgivningsbesök..

Allt var nog bra, lite förhöjt blodtryck, protein i urinen å bebis mådde bra.. nu uppskatta hon vikten till 3,4 kg.. dock hade jag lyckats gå upp ännu 1 kg sen i förrgår!! vittu.. men hon påstår att det bara är vätska.. å me tanke på hur jag ser ut så är jag nästan beredd att hålla med henne..
Men så mitt i allt kom hon på att jag nog sku måsta in till gyn polikliniken för att ta en ctg-kurva för att se att bebisen verkligen mådde bra..

Så där satt jag i 45 minuter, hjärtslagen var bra och jag hade sammandragningar var tionde minut..
Jag mitt pucko har ju bara trott att när jag har känt den där känslan att det är bebisen som ligger obekvämt å bökar på, men näääej, det är ju sammandragningar ju.. mååh.. bra förvisso, men då har jag väldigt ofta annars också kom jag fram till.. =P typ nu då..

Sen in till ultraljudsrummet med doktor Bengt som hade en vääääldigt snygg frisyr (not).. kollade fostervattensmängd & flödet i navelsträngen som också såg bra ut..

Så jag fick åka hem igen, tack och lov.. men ska tillbaka till rådgivningen på måndag igen för att kollas upp.. tur att det är gratis annars sku jag ha varit ruinerad nu känns det som.. =P

Nu ska jag åka iväg med Råni en sväng medan Danne far till sjukan IGEN.. denna gång med sin far..

Pusshejses

MVC-besök x2

Jogomorronjo!!

Tidig morgon idag igen.. igen å igen, sov till halv 13 igår innan D väckte mig..
Men var ju uppe tidigt i tisdags när jag var till rådgivningen..
Hade fortfarande proteiner i urinen, inte jättehögt, men högre blodtryck.. Men bebisen levde på där inne och hjärtat slog fint.. =)
Å nu är det dags för ännu ett besök.. ska och bli stucken och tappad på blod först bara..
Hade vääärldens huvudvärk när jag gick och la mig igår, iiiinte okej!! Vill INTE få havandeskapsförgiftning nu, det är nog ett som är säkert det!! Jag vägrar få det!!!!!

Har varit sjukt stel i ryggen några dagar, men i tisdags var den nog fruktansvärd!! Gick och la mig och sov en timma efter MVC-besöket, och när jag skulle upp så sprutade tårarna!! Alltså fruktansvärt vilken smärta!!!!
Så tisdagen spenderades med panadol (som jag är väldigt försiktig med i vanliga fall), värmedyna och massage.. så det var bättre igår.. =)

Nu glömde jag bort vad jag skulle skriva, hade nåt i huvudet som snurrade, men det snurrade väl iväg.. =)

Hörs senare!!

Pusshejses


Mina vackra fötter..


v. 37

IFK-DUV

Jomorjensjo!!

Sovit som en kratta inatt, men ändå ganska alert just nu för har legat vaken och tänkt att jag bara måste skriva det här blogginlägget!! Haha..

Kan ju till å börja med vara lite positiv för en gångs skull och berätta om roligheter.. eller roligt å roligt, men inte så allvarsamt i alla fall..

Igår hade jag ställt klockan för att jag sku ringa till MVC för att få komma och mäta mitt tryck.. tror ni dom svarade?? NÄPP.. eller ja, efter att jag hade suttit och ringt i 40 minuter och bara fått upptaget-ton i örat så svarade hon EFTER telefontiden.. schysst det i alla fall.. så det är anledningen till att jag är uppe så här tidigt också, ska vara där klockan 10..

Nå i alla fall.. Igår var Jenna barnvakt åt Theo, så Danne och jag for dit på dagen eftersom vi ändå inte hade nåt att göra.. Danne och Rikard for på möte till Transmar och Jenna och jag blev kvar med Theo..
När Emma kom hem åkte Jenna och jag till Draken för hon sku ha middag, jag hade redan käkat kebab nån timma tidigare så jag ägnade mig åt att titta på..
Sen for vi till WHA för att titta på välgörenhetsmatchen mellan IFK Mariehamnn-DUV (de utvecklingsstördas väl)..

Jättefin match, jättesnällt tänkt, jättestort för DUV-arna (som för den delen var riktigt duktiga och fick till ena sjuhelsikes skott då och då)..
MEN........ (hur ska jag uttrycka mig nu för att inte få det här att låta fel???)
jag anser att trots att spelarna i DUV  är utvecklingsstörda på ett eller annat sätt förtjänar samma respekt som oss andra 20-40 åringar, eller hur gamla dom nu är..
Hörde ungefär hela läktaren sitta och i stort sett puttinuttigulla som att det vore ett gäng bebisar ute på planen..
Trots att DUV kanske är mentalt yngre än vad dom egentligen är förtjänar dom ändå att bli behandlade som dom vuxna människor dom är!!
Jag satt och blev jätteirriterad på det under matchen.. på nåt vis tror jag att spelarna känner innerst inne en viss irritation att dom inte blir behandlade som oss vuxna, men det kanske bara är jag som överdriver..

Har tänkt på det här förut.. när jag sitter i kassan på Mattssons och dom kommer från olika boenden och handlar så finns det dom ledare/vårdare/vad det nu kallas som verkligen pratar till de utvecklingsstörda personerna som om att dom vore små barn.. som sagt, dom är kanske inte helt 100 mentalt, men va faaaan.. prata normalt till dom ändå!!

Nu är det väl säkert så att det är bara jag som stör mig på sånt här och nu kanske ni får uppfattningen om att jag skulle vara emot utvecklingsstörda eller helt enkelt helt missuppfattar mig nu, men jag menar att jag tycker bara att dom förtjänar att behandlas precis som vem som helst, trots att dom inte ser ut som dig och mig, trots att dom inte beter sig som dig och mig, trots att dom har nåt kromosomfel som inte du och jag har.. dom är ändå vuxna människor!!!!!!!!!

Pusshejses

helgen över..

Johääjjo!!

Jaha då var ännu en helg till ända.. men har haft en bra helg faktiskt!! =)

Efter ultraljudet i fredags for jag ut till Godby för att sen åka ut till Toböle och leta och plocka lite svamp med Lissu.. hittade en del trattkantareller faktiskt.. riktigt skönt å vandra runt i skogen en stund.. Sen tillbaka till Godby och åt mumma-mat.. =)

Jag vart kvar i Godby, men bytte hus.. =P.. åkte till Kicke & Diddi där även Råni var med sina barn.. satt där och snackade skit några timmar.. sen var jag tröööött!!
Så natten till igår lyckades jag sova 10 timmar i ett sträck!!!!!! Inte en enda pisspaus förrän 10 på morgonen!! Sen sov jag vidare till 13 eller om det var 14.. sköööönt!!

Igår kväll var vi ut till Toböle igen och begav oss ut på sjön med morbror Gustaf och fiskade.. Gustaf fick upp två gäddor nästan med detsamma och efter ett bra tag och lite omkringåkande fick jag upp en abborre.. Danne var liten besviken över att han inte fick nånting, men han kan ju inte få fisk varje gång heller!! =P

Fick låna hem en blodtrycksmätare av Lissu för att hålla kolla på trycket under helgen, och det har varit helt bra nu.. så det var nog som jag trodde att trycket i fredags berodde på att jag var nervös inför undersökningen + att jag just hade gått upp för trapporna!!

På tal om trappor.. fick nå fel å SPRANG uppför trapporna här hemma igår när vi hade varit å handlat, tyckte det inte var lika jobbigt.. förrän hjärtat å kroppen hade hunnit med när jag väl kom upp, då jäääklar visade sig min dåliga kondition..
Men gjorde likadant när vi kom hem efter fisket.. men då fick jag duktig mjölksyra i benen!!
Men kan ha hjälpt till lite på traven för idag har jag haft sammandragningar hela dagen.. så kom igen nu!!! =)

Nu ska jag kolla nåt avsnitt av "Skilda världar" medan Danne är på möte innan det verkar bli fiske ikväll igen.. =)

Pusshejses

ultraljud

Johejigenjo!!

Då har vi fått se lilla Skurreburre igen.. stoooor.. =) Korvela uppskattade vikten till 3090 gram.. han tyckt att det gör ingenting om jag får värkar nu, för att Skurre var så stor.. springa i trappor it is!! =)
Bäckenet var också bra tydligen.. han är ju lite svår att förstå vad han säger.. Jag vet inte riktigt när man ska lyssna och inte eftersom han pratar med sig själv, men Danne hade haft öronen på spänn.. så det lät bra i alla fall.. =P

Dooock, hade jag protein i urinen, högt blodtryck å svullen (no shit!!) men jag tror att blodtrycket berodde på att jag var lite nervös + att jag hade sprungit i trapporna just innan.. men vart nerskickad till labben för blodprov å pissprov ännu en gång.. å måst ringa rådgivningen så jag får komma å mäta blodtrycket på måndag.. å på torsdag måst jag till labben igen innan jag går till rådgivningen.. suck..
Men jättebra att dom kollar upp det såklart, men inte vill jag ha havandeskapsförgiftning heller!! Men nu ska man inte tro det värsta.. jag tror fortfarande på att jag var stressad..

Nu ska jag ta och åka ut till tant Lissu och få i mig lite lunch.. ikväll blir det att umgosas med Råni och barnen.. var ett tag sen.. =)

Pusshejses

Korvela.. tror jag..

Jogodmorgonjo!! =)

Iih, nu är det snart dags för sista ultraljudet.. =) späännande.. ska vara där klockan 10.. å Danne kommer me.. jag va lite så där att njaaa, kanske du inte behöver komma med när det är inre undersökning också, men han sku absolut med han.. han får väl titta bort när ultraljudet är klart.. =P Han har ju inte sett Skurreburre sen i april.. jag var ju på ultraljud i juni så jag ligger lite före.. =P

Igår satt jag i givakt för att eventuellt hämta Leo på bion.. men allt gick bra tydligen.. for till Jenna och Döparn och drack kaffe och sen vart Jenna och jag och titta på alla bilder hon hade på datorn.. roooligt.. =D

Näj nu fixa mig klar, skriver sen när vi har varit till sjukan..

Pusshejses

akupunktur

Johejsanjo!!

Jag hatar att vara täppt i näsan!! Så nu vet ni det!! Å int ska man få ta nässpray mer än 10 dagar i rad, men den gränsen har jag nog passerat för länge sen.. jag får ju ingen luft för fan så då måste jag ju få ta det längre tycker jag!! Så det så!!

Inatt har varit en sån där fruktansvärt rolig natt igen.. sovit jättedåligt.. stängde av tv:n efter Sex and the city vid halv 1.. å kunde inte somna för han som låg bredvid mig bredde ut sig och snarkade.. tack som fan..
När hans klocka ringde vid 4 vaknade jag till ur min fruktansvärt lätta sömn.. sen var det omöjligt att somna.. så låg och tittade på Beverly Hills, drack vichyvatten mot min satans halsbränna och sen vart jag hungrig.. men vid halv 8 somnade jag.. meeeen så ringde klockan halv 9 för att jag sku ringa till gyn för att höra så jag kom ihåg rätt tid tills imorrn.. ska på sista ultraljudet imorrn.. =) å nog var det rätt tid nog, så helt onödigt att vakna då.. somnade i alla fall om direkt och sov tills klockan ringde 12..

Så idag är det dåååååligt humör på högsta nivå!! Sku kunna ligga i sängen hela dagen, men icke.. ska just iväg på akupunktur för tredje gången..
Första gången var förra veckan mot foglossning.. å var i måndags mot foglossning och mina äckliga svullna fötter.. foglossningen har nog blivit bättre, vaknar inte varje gång jag svänger mig i sängen längre.. men fötterna däremot.. fy fan!! känner mig så fruktansvärt äcklig, å ont tar det också!! =(

Igår var jag med Jenna hela dagen.. var till henne på dagen och drack te.. jag smakade på honung för första gången i mitt liv och det gör jag INTE om!!!!!!! huuuuj.. var nog väldigt nära att det kom upp igen på Jennas köksgolv och då tog jag bara en liten klick på fingret och då menar jag verkligen LITEN klick!!
När vi hade ätit så for hon och jag ut till Gottby för att titta på spökhus.. men ingen av oss vågade gå fram, så tillbaka in till stan och hämta Fanny för att sedan åka ut igen..
Jag satt kvar i bilen och dom två gick fram och fotade.. men dom kom inte så långt fram då det var massa ogräs och trasiga trappor och vad det nu var.. men men, nu har vi varit dit i alla fall.. =)

Nu tycker jag för den delen att Skurre kan ta och titta ut!! börjar bli duktigt tråkigt att vänta..
Typiskt nog har sammandragningarna i stort sett försvunnit, nu när dom får komma.. men skönt att slippa ha ont hela tiden i och för sig!! nåå ut och gå & springa nästa vecka bara så kommer dom nog tillbaka.. =P

Nej nu göra mig i ordning och åka upp till BB och pinas en stund..

Pusshejses

RSS 2.0