Lillajul

Johejjo!!

Då var Olivers första lilla jul över..
Här på Åland firar man lilla jul lördagen innan första advent.. så nu har vi stjärnorna i fönstret å julgardiner uppe!!
Jag som HATAR julen, har nu blivit en helt annan människa angående julen.. så igår köpte, strykte å satte jag upp gardiner!! Den du!!
Vi var ut till Sund på lillajul-marknad.. men det var som att vara på en vårmarknad med julsaker för solen sken å ingen snö.. dock var det sjuuukt kallt om fötterna..
Sen åkte vi hem och lagade ihop ett litet julbord med potatis, ägghalvor, rödbetssallad, gravad lax, köttbullar å svensk prinskorv.. satan vad gott det var!!

Har för övrigt haft en underbart snäll liten bebis här hemma dom senaste dagarna..
Var som sagt till rådgivningen och Oliver fick sitt första vaccin..
Den natten var inge rolig!! Han vaknade en gång i timmen å skrek rätt ut å verkade ha väldigt ont i magen.. han hade även stegring under fredagen.. men mitt i allt när Danne kom hem från jobb verkade allt släppa.. Oliver låg bara på soffan och var hur nöjd som helst!!
På natten sov han från lite innan tolv till halv 6!!!!! somnade om efter lite mat och blöjbyte och sov sen till halv 9!! =)

Försöker få honom att somna lite tidigare om kvällarna, vilket inte är lätt.. mycket roligare att vara vaken tydligen!! Så han somnade som vanligt vid tolv-tiden inatt men har ändå sovit relativt bra inatt..
Lyckades just få honom att somna i vagnen här inne.. blåser å regnar ju nästan storm ute så..

Veckan som kommer är Danne ledig.. skööönt!! =) har mycket som ska göras..
Måste till FPA och försöka få barnbidraget som ännu inte har kommit..
På tisdag ska jag till Frankman på efterkontroll..
Sen ska vi till prällen..
Onsdag ska jag klippa mig och Lissu ska vara med Oliver..
Måste köpa en skjorta åt Danne som han kan ha på lördag..
Köpa det sista som ska bjudas på under dopkaffet..
Städa..

Sen kommer folket..
Moster/gammelmoster kommer på onsdag..
Mamma/mormor på torsdag..
Pappa/morfar & Tiina, brorsan/morbro/gudfar & Maria, min kusin Elisabeth med familj och min kusin/gudmor Johanna kommer på fredag..
Ska bli jättekul, men intensivt.. gissar att Oliver kommer sova större delen av helgen som han brukar göra när det är mycket folk omkring..

Nu hitta nåt å äta å se nån film medan lilleman sover..

Pusshejses

BVC, 2 månaderskontroll

Jogoddagjo!!

Seeee vad fint Jenna har fixat här på bloggen!! Hade fått mess inatt vid halv 2 att hon satt och höll på med headern å sku ha mitt lösenord.. =P Gullejenna.. (sku länka till dig men jag e ju så trög så jag fattar fortfarande inte hur man gör!!)

Idag steg jag upp tidigt för tänkte åka till Svenska konsulatet för att fixa ett svenskt personnummer till Oliver.. men kände på mig att det säkert sku strula, som det brukar göra där.. så jag ringde istället.. å visst kunde dom faktiskt hjälpa mig, men inte förrän han var döpt!!
Så efter dopet måste jag till magistraten IGEN och betala 10€ IGEN för att få ett personbevis IGEN eftersom dom inte kunde berätta för mig där att han måste vara döpt först, för att sen fara till konsulatet och betala 20€ för att få några siffror.. voi voi..

Sen ringde jag Mariehamns församling eftersom dom sa att prällen skulle ringa två veckor innan dopet å han hade fortfarande inte ringt, så måsta försäkra mig om att dom inte hade glömt bort oss.. =P
Men han ringde just, blir Kent Danielsson.. han ville komma hit hem, men jag tyckt att vi kommer till kansliet istället.. vill inte ha in nån präst här.. =P Så på tisdag ska vi dit och uppföra oss!! säkert kommer min hjärna få nåt fnatt så jag bara kläcker ur mig svordomar.. =P

Nå, sen var vi till barnrådgivningen..
Oliver blir ju stora killen idag, 2 månader!!!!!!!!!!
Han vägde 5520 gram och var 58,3 cm lång idag..
Jag tyckte han hade gått upp lite, men hon sa att det var perfekt på bara två veckor.. (han vägde 5090 gram sist) så jag sku sluta oroa mig över att mjölken ska ta slut..
Sen fick han rotatecvaccin.. mot nåt rotavirus som väl är nån slags magsjuka om jag förstod det rätt.. å muuuums vad gott det var!! =P

Ska väl till stan ikväll på julgatan med Jenna å Emma??!!
Å strax kommer Elias hit och spelar spel med mig medan Diddi ska på möte.. skoj skoj, bara han inte fuskar som vanligt!! =P

Pusshejses


ÄlsklingsOliver 2 dagar <3

Fyra......

Fyra jobb jag haft:
1. Kassatant på Mattssons
2. Stekare på Godby grill
3. -
4. -


Fyra filmer jag kan se igen och igen:

1. Pretty Woman
2. American History X
3. Sex and the city 1
4. Sex and the city 2

Fyra ställen jag bott på:

1. Borås (barndomshemmet)
2. Kroklund
3. Mariehamn
4. -

Fyra tv-serier jag gillar:
1. Sex and the City
2. OC
3. Pan am
4. Beverly Hills 90210

Fyra ställen jag varit på semester:
1. Sri Lanka
2. Egypten
3. Turkiet
4. Grekland

Fyra hemsidor jag besöker varje dag:
1. Facebook
2. massa bloggar
3. Google
4. Marknaden

Fyra favoriträtter:
1. Pasta med mögelostsås
2. Tacos
3. Falukorv & makaroner
4. Pizza

Fyra skolor jag gått på:

1. Ekarängskoland
2. Bodaskolan
3. Bäckängsgymnasiet
4. -

Fyra saker i mitt rum:
1. Säng
2. Vagga
3. TV
4. Garderob

Fyra platser jag gärna hade varit på just nu:
1. Var som helst där det är varmt
2. Hemma i Borås
3. Duschen
4. Sängen







tankar angående dop..

Jogoddagjo!!

Då har vi snart fått ännu en dag att gå.. men idag har vi i stort sett inte gjort nånting!! har haft nåt varje dag den här veckan, så idag låg vi kvar i sängen länge, jag tittade på tv och Oliver sov till 12-12.30..
Käka lite frukost och klädde på oss.. gav pojken mat å så slocknade han på mitt bröst.. klädde på honom och la honom i vagnen och gick en riktigt skön promenad som häromdagen tog 50 minuter, men idag tog samma sträcka 30.. bättre fart när man går ensam å musik i öronen!! =)

Håller på och planerar helgen då dopet ska hållas.. han döps på lördagen den 3 december.. men det blir full fart from torsdagen då första gänget anländer.. eller ja, mamma & moster kommer då.. på fredagen kommer resten (pappa & Tiina, brorsan & Maria, kusin Elisabeth med familj..)

Jag är lite halvnervös, men ändå har det släppt.. anledningen till nervositeten är att mina föräldrar har inte vistats i samma rum på 12 år!!! dom har inte pratat (mer än hälsat på varandra) på 10-11 år!!
Så jag trodde faktiskt inte att båda skulle komma.. pappa var jag säker på att sku komma, men inte mamma.. men nog sjutton kommer dom!!

Sen visste jag inte var jag skulle hålla hus efter dopet då mamma kommer bo i Godby hos Gustaf & Lissu å pappa kommer bo på Strandnäs hotell.. så jag sa att jag får väl sätta mig i Ingbybacken och grilla korv på kvällen så får dom som vill komma dit.. men nääe.. då föreslog mamma & Lissu att vi ALLA sku äta middag ihop.. hahahah jo tjena sa jag!! Men nog fan blir det så!!
Får sätta mamma & pappa på varsin ände av bordet bara.. haha..
Så på kvällen blir det släktmiddag på Park.. voi voi..
Nå det blir nog bra..

Nu ska jag försöka mig på att laga risgrynsgröt.. jag har gjort det en gång i mitt liv förut, men Danne tog över.. så nu ska jag försöka helt själv!! =)
Å se hur Oliver reagerar på så mycket mjölk.. fick för oss att han fick mer ont i magen när jag åt youghurt förut, men det är flera veckor sen och då hade han ont i magen i princip hela tiden.. så det här blir ett test..
Hemskt egentligen, men förhoppningsvis ska det gå bra!! =)

Pusshejses


Älskling!!

Bra dag

Johejjo!!

Hoppas ni njöt av min förlossningsberättelse som det har varit tjat om.. =P

Haft en bra dag idag.. började dock som vanligt med en gnällig bebis.. han verkar ha ett riktigt dåligt morgonhumör för det börjar alltid likadant med massa gnäll å skrik trots massa mat och blöjbyten.. men efter en stund är han hur nöjd som helst..
Ringde Jenna å hörde va hon gjorde å försökte pika att jag behövde barnvakt så jag kunde duscha i lugn å ro, men hon sku å ta blodprov.. så jag tänkte att jag duschar ändå fort som fan..
Men så fick jag mess av Emma (Jennas syster) som undra om jag behövde barnvakt så jag kunde duscha.. =) å så mitt i allt hade jag bägge systrarna Sundström här i alla fall så jag kunde duscha.. gulliga ni!! <3

Sen for vi till stan å fika på Bagarstugan.. satt där 1½ timma.. å jag gjorde det jag sagt att jag inte ska göra eftersom det stör folk: att amma offentligt..
Men satte mig med ryggen mot alla andra plus en filt över Oliver å en spytrasa över hans huvud å mitt bröst, så inte fan kunde nån ha sett nåt opassligt i alla fall!!
Sen gick vi till Kappahl å Jenna är ju som hon är så det blev en hel del skratt..
Gick vidare, stod å pratade på ett å samma ställe en bra stund..
Gick till blombutiken å när vi sku därifrån fick systrarna nåt fel å jag börja ASGARVA!! måsta ställa ner Oliver å slå mig på knäna å hålla emot så jag int sku pissa ner mig.. fy fan..

Kom hem å sku åka å handla med Jenna, men Oliver blev akut hungrig så måsta hoppa bak till baksätet å amma..  så mycket flashande me tuttarna idag..

Å igår me!!!!!!!
Jenna skulle komma hit för vi sku luncha innan jag sku till tandläkaren..
Knackade på dörren och jag var ju såklart säker på att det var Jenna..
Jag hade uppknäppta byxor å BH på mig å pratade i telefon me Danne å slängde upp dörren..
Det var inte Jenna.
AAAAAAAAAAH!!!! å smällde igen dörren..
Utanför stod en kille från posten som flinade å var röd i ansiktet när jag öppnade dörren igen å kikade ut med huvudet..
Han kom med mina stötdämpare som tydligen var tunga, så han gick ner efter paketet å jag slängde på mig en tröja fort som fan..
Han vågade inte titta på mig när jag skrev på lappen.. =P

Nu har jag en grinig liten kille igen..

Pusshejses

FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE!!!

Johejjo!!

Måndagen den 19 september var jag till gyn (som vanligt) för ctg-kurva och ultraljud. Fick träffa Manoucher denna gång som gjorde en ordentlig hinnsvepning, som var den tredje dom gjorde på mig..
Gick in på hans rum efteråt då han plockade upp telefonluren och sa bara: ja, det blir en igångsättning på fredag för Mathilda Blixt.. JAHA!! tänkte jag..

Visst, skönt att ha ett datum då man visste att allt var över, men ändå lite besviken på att inte få komma igång av mig själv, men men..

På onsdagen for Danne på jobb till halv 5 när jag gick upp på toaletten och märkte att jag blödde som en gris (kändes det som).. ringde hem honom och ringde sen till BB..
Kom in till BB vid 5 där jag blev satt på ctg som visade att jag hade kraftiga sammandragningar.. men eftersom vi hade så nära hem så fick vi fara hem för att komma tillbaka senare på dagen för ännu ett ctg..
När vi kom tillbaka var sammandragningarna inte lika kraftiga så det var bara att gå hem och vänta..

Hade ont i ljumskarna, ryggen och magen hela dagen och även på torsdagen.. men då gjorde det ONT!! men tänkte att jaja, ska ju ändå in imorrn klockan 8 så lika bra att låta det hålla på..

Var nervös som fan på torsdag kvällen + att jag blev förkyld som attan.. så natten var INTE rolig..
Hade feber och frös som en gris + att jag hade så fruktansvärt ont.. så låg och grät och försökte vila trots att jag helst av allt ville hoppa i duschen..


Magen tordagen den 22/9

Kom in till BB klockan 8 då jag hade tid för igångsättning.. men inte behövde jag nå tabletter, allt var ju igång.. var öppen 2-3 cm, så bara att gå runt å vänta..
Gick på några promenader och satt och studsade på pilatesbollen, vilket var väldigt skönt..
Första barnmorskan vi hade var Sussi (som också tog emot oss på onsdagen).. sen fick vi Salla - HELT UNDERBAR!! hon förklarade jättebra och frågade massor och verkade förstå..

Fick lite lunch, som smakade å såg ut som saaaatan!!


så vid 13-14 tiden hade jag öppnat mig 5 cm och det började diskuteras smärtlindring, men jag avvaktade..
gick på ännu en promenad vid 16 men då började jag ha riktigt ont.. så hoppade i duschen när vi kom tillbaka till rummet och det var förbanna den skönaste dusch jag har varit med om!!
La mig i sängen med en vetekudde på magen och värmedyna för ryggen, skööönt!!


Nyduschad å snyggingkläder på..

Men så började allt gå trögt så Salla tog beslutet att mina hinnor sku spräckas..
Gick in till förlossningssalen vid 19 tiden och tåg hål på dom å dååååå jävlar fick jag ordentliga värkar!!!

OOOONT!!!

Provade på lustgasen trots att jag hade sagt att jag inte ville ha den, och det funkade inte särskilt bra höll på att spy.. så fortsatte utan nån bedövning fram till klockan 21 då narkosläkaren kom med epidural å jag tackar gudarna för den!!!! bästa jag nånsin varit med om..

Epidural

Hade ju som sagt sovit ca 2 timmar natten före och inget på dagen, men då lyckades jag slumra nån timma.. då hade det bytts barnmorska igen till Riitta..

Trött & svullen

När jag väl fått epiduralen å jag lyckades slappna av gick det fort, var helt öppen vid midnatt och då stängde hon tyvärr av epiduralen.. =( å då jävlar gjorde det ont igen.. provade med gåbocken som väl var lite skönt.. å så försökte hon få mig att använda lustgasen å till slut fick jag i nerverna på att hon tjatade trots att jag sa NEJ!! så jag drog två drag å sen jävlar spydde jag!! så tji fick hon..

Den bjuder jag på!! =P

Sen var jag helt säker på att jag sku skita ner mig för förbanna vilket tryck det var!! Men barnmorskan satt bara lugnt på sin stol trots att jag skrek GÖÖÖÖÖÖÖÖR NÅT!!!!!!
Jag hade panik över att jag sku skita ner mig och vågade inte trycka på utan höll emot å jävlar det gjorde ont!! Så till slut gav jag upp och tryckte på i alla fall..
Började på sida, men flyttades senare över på rygg/sittandes å fick dra i snygga strumpor för att få kraft..
Men fick flyttas över på sida igen..

Blev duktigt irriterad på barnmorskorna och Danne som sa hela tiden: "lite till, lite till å äääännu lite till, nu kommer han snart!! nu ser vi huvudet!! liiiiite till!!"
"Håååååll käften nu har ni sagt så hur jävla länge som helst, han kommer ju inte!!!"
Då blev Danne tyst åtminstone!! =P

Sen börjar det bli lite blurrigt, men vet att jag mellan krystvärkarna höll på att somna för jag var så förbannat trött och sa: "Nu somnar jag!!" och barnmorskan Leena svarade: "Nej men det kan du ju inte göra!!" jag svarade: "Jo för nu är jag trött och orkar inte mera!!"

Men så sa dom till mig att nu måste jag komma igen och Riitta tog på nåt sätt tag runt honom och tittade på Leena och så fick jag nån konstig kraft och tryckte på allt vad jag bara kunde och sista krystningen gjorde jag utan sammandragning och POFF mitt i allt var han ute klockan 02.45!!
Han var lila och sa ingenting så jag skrek: "HAN ÄR DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD!!!!!!!!!"
Danne sa: "Nej, han är inte död!!"
"Jooo han är dööd!!"

Men så kom ett litet gnäll och massa snörvel å POFF så var han uppe på min mage.
"Min beeeebis!!!!"

Alldeles färsk!! =)

Å jessus vad skönt det var att allt var över!! Å jessus vad trötta vi var!!

Blev sydd hur länge som helst kändes det som, men tydligen var det inte så länge enligt Danne..

Första gången i pappas famn <3


Maaaaaat!! Snacka om att jag var hungrig efter att inte ha ätit sen 12 på dagen!!

Han vägde 3495 gram, var 51,5 cm lång och huvudomkretsen var 37 cm.. Apgarpoängen var 7/8.

Från att jag kom in på BB tog det 18,5 timma och krystningsskedet varade i 2h 45 minuter, men krystade aktivt i 1,5 timma..

Nu efter några veckor skulle jag lätt kunna göra om det. Skulle vilja uppleva hela den här dagen igen, för det var ändå en riktigt häftig upplevelse!!

RSS 2.0