tråkelitråk

Johääjjo!!

Blää jag har tråkigt.. inge kul att va mammaledig och bara gå å vänta!!

Den här veckan har gått riktigt sakta, å då har jag ändå haft nåt att göra varje dag..
I tisdags var jag och lunchade med Jenna på Eat.. tvättade dom första bebiskläderna.. sen va Rikard & Theo här och åt med oss och medan Rikard for till garaget blev Theo kvar här med mig och Danne och busade.. =)

I onsdags var jag till BB och fick akupunktur mot foglossningen.. har nog faktiskt gått bättre att sova på nätterna när jag ska svänga mig och så.. har ju vaknat varje gång annars.. ska tillbaka dit på måndag..

Igår gjorde jag också nånting.. hmm.. vad fan var det då?? jag var uppe tidigt i alla fall.. joooo, jag var med Madde på stan och fikade och kollade efter kläder åt henne, hon hittade dock ingenting.. sen va jag sluuut.. så blev tillsagd av Danne att gå å lägga mig och vila.. så det gjorde jag.. sen kom han hem med en stooor blombukett.. å så lagade han världens godaste äppelpaj.. fan vad bra karl jag har!! =)

Idag har jag bara legat i sängen till halv 4.. sovit taskigt som fan inatt.. somnade väl vid 3-4 tiden å vaknade vid 11.. suck.. drömde dock att jag var inne på förlossningen och födde ut bebisen.. gjorde inte ont alls, bara som mensvärk typ.. (skönt om det blir så på riktigt också).. men barnmorskan tyckte bebisen var så söt så hon satt och gullade med den och jag fick åka hem utan bebis.. som för den delen var gråblå och jag likaså.. men usch vad hemskt det var när jag inte fick ta med honom hem!!

Nu har jag just vikt in bebiskläder och tvättat mera kläder.. =)

Verkar bli en tråkig kväll.. =/ finns ju absolut ingenting att göra i mitt tillstånd.. finns massa jag sku villa göra, men som jag inte orkar.. =(

Pusshejses


v. 35+3

lista

Johej!!

Var väldigt länge sen jag svarade på en lista med frågor, så bara måsta sno en som jag hittade när jag läste lite bloggar.. =)

Är du kär? Ja
Är du en sportfåne? nää.. tycker det är kul att kolla på fotboll och friidrott, men är nog den lataste person jag känner..
Är du röksugen? ja
Är du rik? Nej
Är du fattig? ja
Är du trött? börjar bli lite jo
Är du shoppingsugen?
Är du töntig? säkert
Är du ressugen? joodu
Är du skolsugen? joodu
Är du irriterad? inte just nu, men det kan svänga fort..
Är du festivalsugen? nja, lite kanske
Är du alkholsugen? inte just nu
Är du saknad av nån? säkert av pappa.. =)
Smeknamn? Mudden, Märta, Thilda
Bästa åldern? hmm.. 22 tror jag som jag är just nu.. bara för att allt är bra i mitt liv just nu.. =)
Bästa tidningen? Se & hör.. =P
Hur sminkar du dig? Mascara varje dag.. +kajal, foundation & puder när jag orkar.. =P
Höstens accessoar? för min del?? skötväska.. =P
När stal du senast något? har aldrig stulit nånting.. helt ärligt!!
Hur många timmar sov du inatt? 11
Vilken film såg du senast? jaadu.. strötittade lite på Fast and the furious i lördags, annars kommer jag inte ihåg
Vilken internetsida besökte du senast? Facebook (och den här då)
Vad sa du senast till vem? Pusshej till Danne
Vem fick du senast sms från och vad stod det? "Okej bra" från Ing-Mari
Vad gjorde du i förrgår? Åt väldigt mycket.. =P.. å spelade Monopol
Vad har du gjort idag? Sovit, sett på Beverly Hills 90210, värmt soppa, varit på fackmöte
Vad ska du göra idag? Se på Svenska Hollywoodfruar och sova
Hur många msn-kontaktetr har du? Ingen aning, är aldrig inne där
Vilket land besökte du senast? Sverige annars Egypten
Hur många snälla känner du? mååånga.. =)
Vad såg du senast på tv? Teen mom
Vad är det för märke på din dvd-spelare? ser inte så långt och orkar inte stiga upp bara för å kolla d..
Senaste köp? var nog säkert nåt till bebisen
Vad har du dåligt samvete för? ingenting just nu
Vad har du för skor? som jag använder för tillfället: flipflops & ballerina..
Vad har du på dig nu? Leggings & linne
Vilken musik har du lyssnat på idag? ööhm.. ingen tror jag
Skulle du säga nej till sex idag? kanske, kanske inte
Är du vegetarian? nej verkligen inte
Har du sagt "jag älskar dig" till någon idag? nej
Vad heter dina kusiner? Johanna, Joel, Stefan, Elisabeth, Pernilla, Micke, Anders & Eva
Är du feminist? Nej verkligen inte
Vad drack du senast? Kaffe
Gillar du att laga mat? ibland
När sjöng du senast? inte en aning
Håller du det städat? hahahaha näj
Vad gör dig lycklig? danne.. =)

Den var inte så rolig den listan, men va fan..

Från å me idag är jag mammaledig.. =) Känns rätt bra faktiskt..
Å igår kväll var jag på ett riktigt pisshumör, så jag började rensa bland bebiskläderna.. fick i ordning rätt bra, ska bara tvätta dom nu så kan bebis komma sen.. =)

Pusshejses

fågelfan

Godkvälljo!!

Ja imorse (vid halv 12 eftersom ni är så förbannat petiga på vad som är morgon och inte) så tyckte jag att jag hörde en fågel.. som lät bara högre och högre.. till slut fick jag i nerverna och sku stänga balkongdörren eftersom jag tänkte att den sitter väl på balkongen.. men ljudet vart ännu högre, så jag sa till Danne: va fan, det låter ju som att fågeln är här inne!!
Så han gick upp och tittade och så hörde jag från köket: japp, den är här inne!!
Då hade den tagit sig in genom köksfönstret som var öppet..

Jag stod och funderade på var sopborsten var så man kunde skuffa ut den eller damma till den, medan Danne som är så snäll med djur (och människor) försökte fånga den.. suck.. jag är ingen större djurmänniska och definitivt inte en fågelgillare.. så jag tyckt att han kunde väl ta en tidning åtminstone.. men nej, han sku ha tag i den..
Å till slut fick han fast den och bar den sååå försiktigt till fönstret och la ut den på fönsterbrädet och gav den en skuff så den flög iväg.. suck..

Å dagen har varit tråkig.. eller den var bra nån timma här när Råni var hit och drack kaffe me mig innan hon for på jobb.. men jag har inte varit utanför dörren idag.. å Danne är å fiskar som vanligt, eller han hade tydligen farit till sjöss.. skyll dig själv sa jag åt honom!!

Från och med imorgon är jag mammaledig.. har lite halvt panik vad jag ska hitta på dom här fyra veckorna.. alla jobbar ju och egentligen skulle jag behöva fixa här hemma, men fy fan vad tråkigt!!
35 dagar till beräknad födsel nu.. =)

Pusshejses

bajsnatt!!

Johejsanhejjo!!

Blääää vilken bajsnatt jag hade inatt!!
Skulle ju gå å lägga mig efter att jag skrev blogginlägget inatt, men så fastnade jag framför datorn.. å sen kom D hem. Vi gick och la oss och jag tittade på mitt dagliga Beverly Hills 90210-avsnitt, stängde väl av vid halv 3 kanske..
Å fick så saaaaatans ont i magen.. inte magknip, utan sammandragningar någe riktigt tusans.. som kom å gick.. D frågade om det var på gång, nejnej sa jag..
Men det tryckte på nåt fruktansvärt, både uppåt så jag fick dåligt med luft och neråt.. usch..

Så jag satte mig upp och tänkte försöka sova så istället.. då var klockan närmare 5.. kände hur jag började dåsa av.. vaknade igen vid 7, gick på toa å tänkte att nu får jag säkert sova..
Jo juuuust det, då fick jag istället halsbrännan från helvetet.. så låg kvar en stund och tänkte att det släpper säkert.. men vid 8 så måsta jag upp och ta en samarin och var klarvaken.. kuuul!!

Men lyckades somna till slut och vaknade vid 14.. skönt det..

Tycker inte alls om såna här nätter.. har inte haft en helt sömnlös natt sen jag var i Borås, som tur är.. hoppas det inte blir alltför många sådana heller fram tills bebis kommer.. (sen vet jag att det blir många sömnlösa nätter, men då är det en annan sak!!)

Kom just hem från Godby.. var till Wirrans och käkade friterade räkor som jag har varit sugen på i flera dagar.. dock var dom inte så goda som jag hoppades på, men men.. nu slipper jag vara sugen på det i alla fall..

Åkte upp till Lissu och Gustaf och fick kaffe och kakor..
Nu är Jenna på väg hit så ska vi käka kräftor..
Kommer säkert bli en ontimagennatt inatt igen me all den här maten!! Äsch då..

Pusshejses


Bara för att Theo är söt.. <3

bra kväll

Johejsanhejjo!!

Då var ännu en dag till ända..

Sov väl till 13 halv 14 nånting idag.. skööönt!! skulle nog ha kunnat sova längre men kroppen sade ifrån + att jag hade en äcklig mardröm just innan jag vaknade.. =/

For och hämtade BMW:n på SoS service och sen iväg och handlade.. käkade tacos idag.. satans fint var det!! =) måsta riktigt trycka i mig den tredje bara för att det var så gott.. =)

Sen for i iväg till Emma och Rikard för en snabb kaffe innan karlarna for ut till garaget.. jag sku egentligen också ha följt med, men stannade kvar hemma med Emma.. kom just därifrån.. vart och snacka massa skit, busa med Theo, käka chiliwheels (mumma!!!!) å så kom Åsa över.. var ju inte direkt tyst nå långa stunder kan jag ju säga.. eller rättare sagt: det var ALDRIG tyst!!

Dom bor ju riktigt nära nu, så jag sku ha kunnat va hemma på 2-3 minuter.. men jag fick ju köra BMW, så måsta ta en liten omväg.. haha.. =P

Funderar på om man eventuellt sku å titta på den där snabba båten imorrn, men som jag sa till Emma & Åsa tidigare: det är ju så tidigt!!!! den ska ju köra vid 14!!! ;P

Men nu blir det nog snarklådan.. börjar gå på övertid nu.. =)

Pusshejses


Gulle-Theo och jag på Nabben för nån vecka sen.. =)

bättre humör

Johejigenjo!!

Humöret ordnade upp sig efter att D kom hem igen och jag fick ur mig lite tårar, varför jag grät vet jag inte, men sen var det bra igen i alla fall.. =)

Käka lite mat, for å handlade och fotade mer saker som jag la upp till försäljning.. lyckades faktiskt sälja en t-shirt till granntjejen tidigare.. =)

Så kom Jenna och Döparn och vi begav oss ut mot Hammarland där Krille och Biggie redan stod på bryggan och fiskade..
Blev lite trångt med 6 fiskare som kastade hejvilt.. jag var nog allt lite rädd där jag satt på min stol och metade så lugnt och fint mitt bland alla kastspön.. Fick inte ett skit.. eller jag hade 3 napp, men jag är så värdelös på att få firrarna att hålla sig kvar på kroken när dom har ätit upp räkan, så lyckades aldrig få upp nån.. suck..

Trött som en gnu är jag nu och tänkte att äntligen blir det en tidig kväll med Danne som också går å lägger sig.. jomentjeeeeena.. då får han för sig att börja baka halv elva på kvällen.. suuuuuuck!! så nu kan jag ju inte gå å lägga mig, jag bara måste smaka på vad han nu bakar för nåt ju.. hmpf..


Biggie för nån vecka sen med en liiiiiiten abborre..

Pusshejsesgodnatt

irritation

Hejjo!!

Blää vilken pissdag!!
För det första var jag uppe till klockan 3 inatt och röjde, städade å kastade massa saker samt la upp kläder till försäljning som alla andra gör nuförtiden så istället för å slänga dom så provar jag också att få dom sålda.
Ja men, så hade jag tänkt att jag kunde sova länge idag då.. men nääe.. då satte D igång tvättmaskin å ställde sig i duschen vid halv 12-12 nånting.. (vilket är tidigt för mig) så dit for den sömnen..

Han for iväg å jag blev liggandes i sängen å kolla på tv... varmt som satan har jag också.. å till på det så gick strömmen.. voi vittu ändå!!

Å jag bara HAAAAATAAAAAAAR när folk säger åt mig att jag är fin som jag är.. jag behöver inget smink.. jag behöver inte fixa håret.. jag är vackrare än någonsin.. HÅLL KÄFTEN FÖR SATAN!!

JAG behöver mitt smink, inte för att det gör så mycket skillnad, men för MIG gör det det!! JAG går inte ut bland folk och ser ut som ett jävla mähä!! JAG tycker inte att jag är vacker och definitivt inte nu!!

Ska det vara så satans svårt för folk att acceptera att jag inte tycker att jag är snygg å vacker?? Å ska det vara så svårt att acceptera att jag INTE vill höra att jag är snygg å vacker??!!
Många sku säkert ta det som en komplimang, men när jag inte känner mig snygg å vacker så känns det bara som att folk säger det för att vara snälla men egentligen tänker "fy fan hur hon ser ut, men jag måste väl vara lite snäll och säga att hon är vacker ändå.."

Satan, dit for det humöret.. tack så mycket!!

Hejdå

Mvc-besök

Hejsanhej!!

Gick bra hos barnmorskan idag.. hon hade nån till me sig idag som var under upplärning, jättetrevlig tjej OCH till å med Heidi var riktigt trevlig idag.. hon är alltid trevlig när Danne är med, men ännu trevligare idag..

Allt såg väl bra ut.. huvudet låg långt ner i bäckenet och dom uppskattade vikten till 2,5 kg.. hade lite svårt att få till hjärtljuden bra bara för jag hade en sammandragning när hon började klämma på magen, så fick lägga mig på sidan, men det var nån där inne som var väldigt vild när dom sku mäta hjärtljuden så dom tyckte att det var lite för högt, men skrev till slut i 160 tror jag..

Mitt hB-värde mätte dom inte ens eftersom det var så bra och blodtrycket är fortfarande helt bra 120/72.. har som sagt aldrig haft så här lågt blodtryck som jag har nu när jag är gravid!!

Tycker dock att hon pratar väldigt mycket om för tidig födsel.. har gjort det dom senaste gångerna i och med mina sammandragningar och att bebisen har varit fixerad så länge och hamnar bara längre och längre ner.. så lite fundersam blir jag, men säkert ingen fara..

Fick remiss till akupunktur också för att försöka minska foglossningen lite.. får se om det hjälper.. =)

Nu har vi hämtat en garderob från Mattssons så vi får in alla miljontals bebiskläder som har samlats..

Pusshejses

lite bilder..


Här är vagnen.. & bilstolen..


v.34


Nog börjar man bli lite tjock nog..

Nu ska vi åka till rådgivningen.. tycker inte om att gå dit faktiskt.. visst, kul att höra hur allt är me bebis och höra den och så.. men tycker så illa om min barnmorska!!!!!!!!! blääää... hon gör hela livet mindre roligt.. usch..

Pusshejses

sjukskriven.. igen

Godmorgonjo!!

Jahapp, då var jag sjukskriven den här veckan fram till min mammaledighet som börjar på måndag.. lika bra det, kan knappt göra nåt utan att få sammandragningar känns det som och nu jääävlar kan jag inte ha nåt bäckene kvar alltså så jäkla ont som det gör down there!! När jag går å SÄRSKILT när jag ska svänga mig i sängen!! Vaknar varje gång, så det blir inte så mycket sömn på nätterna nu..

Ringde ju gyn polikliniken i torsdags och sku ha tag på Korvela, men nej, han hade semester men fick telefontid till Nessami (eller nåt sånt).. han ringde just när jag va utanför sjukhuset för att hämta Etiennes bil.. men han tyckt att jag sku måsta prata me Korvela eftersom det är honom jag har varit till förut..
Korvela kom tillbaka idag från sin semester.. så jag var upp och ringde dit och tänkte att jag sku få vänta hela dagen innan han ringer upp, men det tog förbanna bara 12 minuter!!
Han verkade väldigt stressad och tyckt: jaha, men varför skickade inte Heidi dig till deras doktor??
Jag
: ööh, inte vet jag, hon sa att jag sku ringa dig..
Han
: jaha, men då så, saken är klar jag sjukskriver dig fram till mammaledigheten.. Tack och hejhejhej..
Jag: jaha, hej då då..

Suck, märklig människa han där Korvela tycker jag.. hmm..

Men nu ska jag i alla fall gå å lägga mig å sova nån timma till.. skööönt..
Imorrn blir det rådgivningsbesök.. men först vid 13-tiden så vi kan sova.. =)

Pusshejses

elefantkvinnan

Tjenixen!!

Jaa, elefantkvinnan det är nog jag det!! Fy fan hur jag såg ut igår när jag kom hem efter första arbetsdagen!! Har fortfarande sjuuuukt ont i fingrarna efter svullnadsattacken..
Trots att jag hade på mig ursexiga stödstrumpor var fötterna stora och tunga som tegelstenar.. uuusch!! Å trots ett stort Ventoline-intag så hade jag sammandragningar.. uuuusch!!

Så när jag kom hem fick jag älsklings korv & mos, mums.. sen la jag mig på soffan, slumrade lite, men vaknade då och då av att jag hörde små snarkningar och undrade var dom kom ifrån.. det var från mig!!! oups..
Men sov tydligen nästan två timmar sen, med lite uppvakning då och då när Danne la på mig en filt och när han la upp mina fötter i högläge.. gulle <3

Nu är jag sjukligt trött igen.. sku bra ha kunnat sova några timmar till.. men näääe.. ska på jobb till 12.. sku egentligen ha jobbat till 20, men orkar fan inte, så snälla syrran Sanna kommer in vid 16 och jobbar resten av passet..

Nå jag har åtminstone försökt jobba och trotsa Heidi.. men undrar hur länge det funkar om jag ska tänka på bebisen också.. =/

Nu ska jag krångla på mig strumporna och börja fara iväg så småningom..

Pusshejses

Slut på friheten

Goddagens!!

Då var semestern över.. eller ja, om 14½ timma ungefär.. men ska ju bara jobba 2 veckor så det är inte så farligt.. =)

Förra veckan gjorde vi inte mycket.. sov länge på dagarna, som vi är experter på.. fiskade på kvällarna.. längtar efter bebis..

Var till rådgivningen häromdagen, allt var bra.. hon uppskattade vikten till ca 2 kg.. ajajaj tänkte jag om han väger så mycket redan!! är ju ändå ca 7 veckor kvar!! Mitt hB-värde hade stigit också så jag slipper ta järntabletterna.. Heidi var dock inte så imponerad över att jag ska jobba igen.. så jag måsta lova att jag ringer direkt när jag får sammandragningar.. hmm att joo..
Hon försökte skrämma mig lite med att jag fortfarande måste fara iväg till Åbo eller Uppsala om det är så att bebis vill komma ut nu.. men inga ska han ut heller!!
Nog för att jag har haft som mensvärk så satans några dagar här nu, vaknat mitt i natten med ordentlig smärta i svanken och där fram.. drömmer också om förlossningen nästan varje natt nu.. men det blir nog bra.. =)

Nu ska jag ta ut min fina ugnspannkaka ur ugnen som jag var så ambitiös och lagade så jag har lunch till imorrn.. mums.. =)

Har inte orkat lägga in några magbilder sen den senaste.. men kommer nog nån gång.. =)

Pusshejses

RSS 2.0