Borås

Jomenhejjo!!

Nu är vi nere i Borås.. har haft det jättebra, som vanligt..
Vääääldigt jobbigt dock när Danne åkte hem till Åland i torsdags, satan vad jag grät.. Men oj vad glad Oliver blir när vi skypar på kvällarna!! Armarna går som en väderkvarn!! =)

När Danne var nere tog vi det mest lugnt, Oliver var trött efter resan så vi gjorde inte så mycket..
I fredags var pappa, Tiina, Oliver och jag till Ullared.. så nu har vi fryspåsar så vi klarar oss.. =)
Vart två FULLA kassar för endast 1500 kronor!! I like!! (inte bara med fryspåsar då..)

Luften måste vara bättre här för Oliver sover som en stock på dagarna ute.. häromdagen sov han 3 timmar i ett streck, igår 2,5 å nu har han snart sovit 2 timmar.. hemma brukar han alltid vakna till så jag måste gunga vagnen..
Hans och min hy tycker däremot inte om den här luften.. vi e torra som fnöske båda två.. men hans öga som har geggat ända sen han föddes har mitt i allt slutat gegga..

Å nu dom senaste dagarna har hans mage haft nåt fel.. så fort han har ätit har han skitit.. å idag har han skitit tre gången trots endast en matning.. =/
Ringde min privata rådgivningstant Lissu igår, men hon sa att eftersom han är som vanligt så är det inget fel.. men jag ringde ändå till rådgivningen imorse och hörde vad dom tyckte.. hon tyckte att jag skulle hålla koll i munnen, för det kan mycket väl vara nån tand som är på väg.. men inte ser jag nånting..
Nå han är gladare än gladast, så han lider väl inte av det i alla fall.. å det kommer inga mängder utan bara massa blöta pruttar typ.. idag är det lite bättre konsistens än vad det var igår då det mest var vatten typ.. så nu vet ni det.. =)

Men som sagt, Oliver har skött sig exemplariskt här nere.. knappt nåt gnäll alls.. tänker nästan ibland att vi har en FÖR snäll pojke.. =P.. haha, är han gnällig är det inte bra och är han för lugn är det inte heller bra, man är aldrig nöjd.. =P

Nu väntar jag på Freddie som ska komma över å snacka lite skit och äta lite lunch.. imorrn ska vi ner till stan så jag får lite kläder till min äckliga kropp.. usch vad jag inte trivs i den här kroppen!!
Nån som har nåt bra tips på hur jag ska få bort det sista av gravidmagen???? för resten av kroppen har tightat till sig riktigt ordentligt så byxorna bara hänger som nå värre säckar..

Pusshejses


packa

Jomorjensjo!!

Haha, såklart bara för att jag skrev om superbra dagar så var igår inte en sådan dag.. Den var inte outhärdlig, men jag hade en mycket, mycket trött bebis..

Natten till igår vaknade jag två gånger av att han låg å sparkade å "pratade".. först vid 2-3 och sen mellan 5 & 6.. så han sov nog inte så mycket den natten och det märktes klart och tydligt igår!!
För när han är för trött så sover han inte på dagen heller.. han sov en timma i vagnen, var vaken ca 45 minuter, sov 20 minuter till.. var vaken nån timma me endast gnäll.. sov 10 minuter i min famn.. var vaken och gnällde.. men sen kom ju bästa pappan hem så där vart det en powernap på ungefär en timma..
Sen skickade jag iväg far & son till farmor & farfar å så öppnade jag fönstret å kröp ner under täcket å tittade på tv.. då i måndags när jag sov en stund så kunde jag ju inte somna på kvällen, så låg bara å myste igår..

Likt alla kvällar var Oliver på sitt bästa humör vid 21-tiden.. (eftersom dom kom hem först då).. annars brukar vi klä av honom att han får ligga i bara blöja eller helt naken mellan 20-21 för då är han som nöjdast, likaså igår..
Läggningen gick över förväntan som den senaste veckan, låg å prata lite å nästa gång jag titta in sov han som en gris..

Nu ska jag sätta igång att packa, åker ju äääääntligen till Borås imorrn!! =) hoppas det inte gungar på båten och att väglaget & vädret inte är alltför jävligt ner, sitter på helspänn ändå!!

Pusshejses

bra dagar

Johejhejjo!!

Igår var nog den bästa dagen sen Oliver föddes!!
Nog för att han för det mesta är världens snällaste, många säger till å med att han är den nöjdaste bebis dom har träffat, men visst har ju han också sina gnällperioder å dålig nattsömn som jag har skrivit om.. men dom senaste dagarna har varit underbara!!

I måndags var han ju som sagt skiiiitnöjd hela dagen trots att jag var nojjig angående maten och att han var FÖR nöjd.. =P
I tisdags sov han ju som sagt 3½ timma i vagnen.. sen lyckades jag få honom att somna i vagnen för en powernap några timmar senare.. nåt jag inte brukar lyckas med, är endast Lissu som har lyckats med det förut.. jag är för blödig och har tagit upp honom i famnen när han har skrikit och inte velat sova.. men nu jäklar börjar jag få grej på det!! =) sen sov han i Dannes famn så vi måsta väcka honom 20.45.. =P
När jag skulle lägga honom tog det 3 minuter innan han sov!!!!!! REKORD!!!!

Men igår var nog alldeles underbar..
Dels sov han bra på natten, åt bra hela dagen.. sov 2 timmar nonstop ute i vagnen utan ett enda gnäll!! Har aldrig hänt förut.. jag låg på soffan och tittade på OC under tiden.. sköönt!!
När han vaknade läste vi lite Mumin (mycket fina färger så han satt helt still).. sen var det dags för powernap igen.. vi la oss först i vår säng för jag tänkte att jag också sku få sova en stund.. Danne lyckas ju alltid få honom att somna bredvid sig, så jag sku också göra ett försök.. men näääe.. han låg å pratade å hade skitkul, sen blev han arg för att jag låg för nära.. så jag la mig i fotändan, då vart han nöjd igen å låg å pratade med någon/något..
La honom till slut i vagnen där han somnade fint.. sov en halvtimma ungefär..

Sen sku jag laga mat så la honom på lekmattan på golvet..
När jag tittade in från köket låg han på mage å såg sååå nöjd ut.. =)
Nästa gång jag tittade in såg jag inte honom.. var faaan har han tagit vägen???
Då hade han rullat så han låg precis bredvid tv-bänken.. hoppsan.. La tillbaka honom..
Nästa gång jag tittade låg han i stort sett under vardagsrumsbordet..
Så han börjar kunna det där nu.. så inget mer ensam på soffan eller skötbordet längre!!

Sen sov han 1½ timma i Dannes famn, tog en dusch med pappa, låg nakkupelle på soffan och lekte lite sen var det dags för sängen.. men måsta kasta upp honom lite i luften först för å höra på hans underbara skratt..
Sen när jag som vanligt satt och kramades lite med honom i sovrummet och pratade med honom som jag brukar göra innan jag lägger honom så var det något som var väldigt roligt så han skrattade riktigt högt flera gånger.. =P
När jag väl la honom så sku han inte sova, låg bara å pratade å hade sig.. så jag gick ut ur rummet eftersom han ändå var nöjd.. när jag tittade in 5 minuter senare sov han som ett litet lamm..

Underbara unge säger jag bara!!
Är så förbannat glad att vi har fått en så nöjd och lugn kille.. ÄN SÅ LÄNGE!! kan nog svänga snabbt det där kan jag tänka mig..

Nu lägga igång en tvättmaskin å sen slänga mig på soffan å läsa lite Zlatan tror jag bestämt.. =)

Pusshejses

uppdatering..

Johejigenjo!!

Min bebis är konstig!!

Dom nätter som han har sovit dåligt så sover han knappt nåt på dagen..
Men som nu, när han har sovit jättebra inatt så har han snart sovit 3 timmar!! Tycker ju att det borde vara tvärtom.. men inte han tydligen..
Måsta just klä av honom för drog in honom för en timma sen då han började gråta ute på balkongen, så tänkte att nu vaknar han.. men nääääe.. ytterligare en timma här inne..

Frick!! Jag drömde om dig inatt!! =P

Har just ätit lunch å nu ska jag njuta av ännu en kopp kaffe med laktosfri mjölk eftersom min mage ännu en gång har börjat säga ifrån om mjölkprodukter.. går i perioder det där.. har legat flera kvällar här å knappt kunnat röra mig pga magsmärtor.. suck..

Pusshejses

Alla fjantars dag

Jomörrnjo!!

Allt blev bra till slut igår.. fattar inte varför jag har blivit så jävla nojjig mitt i allt.. tycker inte att jag var så här nojjig när han var mindre, men men..
Han var ju som sagt nöjd hela dagen, knappt nåt gnäll alls, det var väl därför jag vart lite nervös för nog sjutton brukar han inte vara nöjd att ligga på golvet en längre stund..
Men efter en 45 minuters vila medan pappa Danne lagade mat så åt Oliver riktigt bra å var sen ÄNNU nöjdare.. lilla plutt!!

Danne var även hem en sväng på dagen eftersom jag ringde och bara stortjöt.. jag var så förbannat trött.. så fick en tillsägelse att när han kommer hem ska jag BUMS i säng, fick inte säga emot!!

Så när vi hade ätit så åkte Danne och Oliver iväg till Dannes föräldrar.. jag öppnade sovrumsfönstret och kröp ner under duntäcket och sov 30-45 minuter.. låg först bara å gottade mig.. älskar att ha fönstret öppet.. har inte haft det sen Oliver kom, men förr i tiden hade jag öppet det oavsett hur kallt det var ute, sover mycket bättre då!!
Jag var som en ny människa när dom väl kom hem sen.. fan vad skönt det var, måste fortsätta med detta då Oliver ändå sover ca 1 timma i Dannes famn varje kväll när Danne kommer hem..

Natten var också väldigt bra.. Oliver somnade som vanligt bra i sin säng.. vaknade till vid 23 när vi gick å la oss och ville inte riktigt somna om.. men lyckades till slut.. sen vaknade han väl vid 00.20.. men sövde om honom bara å sen sov vi till 03.45 då han åt.. trodde fan att tuttarna skulle sprängas då, så det är nog ingen fara att mjölken sinar riktigt än.. =)
Sen sov han ända till 7-tiden.. skööönt.. då vaknade jag av att han låg å pratade för sig själv och hade skitkul.. tog upp honom och gav honom lite mat och sen jääääävlar sprakade det till i röva på honom.. ett X antal gånger!! Så upp å byta den mest överfulla blöja hittills.. voi voi..
Försökte få honom att somna om bredvid mig sen, men det gick inte vidare värst bra trots att han låg å gnugga sig i ögonen och inte ens orkade hålla dom uppe.. så vi gick upp vid halv 9.. nu ligger han ute å tuttar.. får se hur länge/kort det blir idag..

Å så var det ju alla fjantars dag idag också.. visst, ni som tycker om den här dagen och är så där romantiska av er, fira på för all del.. men jag som nog är den minst romantiska på norra halvklotet så kunde nog skippa denna hysteri.. varför visa sin kärlek extra mycket just idag?? Det kan man väl göra alla dagar i så fall??
Nog för att jag fick både blommor, en liten nalle å middag förra året av Danne, och visst blev jag glad för det.. även igår fick jag tulpaner.. men jag tror jag skiter i å köpa nåt.. han fick åka å handla vad han ville ha till middag igår som jag ska laga åt honom idag.. han får nog nöja sig med det.. =P han vet att jag är sjuuukt oromantisk ändå så..
Hatar bland annat levande ljus.. huuuj.. sticker bara i ögonen.. skulle aldrig klara av att fara på en romantisk restaurang med rutiga dukar å tända ljus.. usch!!
När vi var ut å åt bara han och jag senast var vi till Wirrans å satt å spela Wordfeud mot varandra.. så vi är ganska lika på den punkten.. =)

Nu ska jag hänga tvätt..

Pusshejses

latmask

Jogäspjo!!

Ännu en helg över å Freddie har åkt hem igen.. slött.. men vi ses ju om mindre än en vecka igen så.. =)

Jag är trött som en jävla gnu!! Skulle som sagt aldrig ha skrivit förut att jag inte är trött numera, sen dess har jag varit tröttare än tröttast.. satan!!
Haft några riktigt dåliga nätter också.. suck.. natten till lördag vaknade han 3-4 gånger tror jag.. natten till igår sov han bra, men inatt va det piss igen..

Å jag har en latmask till son..
Vissa dagar är ju tuttarna riktiga schlappetaskar å vissa dagar är dom som silikontuttar.. har haft schlappetaskar dom senaste dagarna.. å min kära son är lat.. han äter som fan när dom e som sillisar å det bara sprutar ut mjölk, men när han måste jobba för det så ska han förbanna inte äta.. suck..
så igår när jag var så förbannat trött å på dåligt humör så fick jag panik att mjölken var slut, så tog fram iskuber med mjölk å tinade upp.. å då åt han som fan.. det gör han alltid med flaskan, för då slipper han ju jobba!!
Så vart nästan å fundera igår om jag sku måsta fara å köpa ersättning =(.. usch, vill inte sluta amma, älskar att göra det.. så hoppas att det bara är några dåliga dagar nu!! för det sprutar som fan ur dom bara jag trycker, men kan ju inte sitta å handmjölka åt honom hela tiden heller.. suck..
Så nu vet ni det..

Å varför ska man sova trots att ögonen kliar å nästan rullar av trötthet?? det verkar min kära son inte heller förstå numera på dagarna.. vet inte vad sjutton han är inne i för period.. allt som har gått så bra med dagssömnen 1½-2 timmar så blir typ 15 minuter för att sedan skrika å jag får vagga vagnen å sätta på babyvakten som spelar musik å så sover han en stund till osv osv...

Nu gnälls det i vagnen så tar väl upp honom då eftersom han inte vill sova ändå..

Pusshejses

mögel

Johejsanhejjo!!

Ja, det vart å fira Biggie igår på hans gamlingdag (30 år).. vi käka korvsoppa, sen lagade jag våfflor.. till och med att jag lagade smeten helt själv!! Hade ett paket med sånt där pulver, men det var tydligen ett år gammalt, så jag slängde ihop smeten själv å fy faaan vad goda och FINA våfflor det blev!!
Sen kom Pampas över, så då vart det kaffe och prinsesstårta som Biggie hade med sig.. eftersom vi inte hade några tårtljus påta jag dit ett värmeljus och det dög ju bra det med.. =) sen var åtminstone jag lite stinn.. Tårtan var också förjävla god. Kom från Kantarellens bageri och istället för gammal hallonsylt hade dom riktiga hallon emellan, mumma!!

Satt och skrev i Olivers "Min första bok"-böcker igår (han har två), har varit lite dålig på att fylla i, och precis när jag hade fyllt i allt och slagit ihop böckerna och lagt undan dom, så får bebisen för sig att svänga sig från mage till rygg!!!
Förra veckan lärde han ju sig att rulla från rygg till mage, så han låg där på mage och drog i fårskinnet och roterade lite som han brukar göra och mitt i allt låg han på rygg.. jag fattade inte riktigt vad som hände så vart bara å sitta å titta innan jag fattade att han hade ju svängt sig själv!! Så bara att ta fram böckerna igen..
Konstigt nog gör han alla nya saker när jag är ensam hemma, aldrig när det är någon mer här, så kanske att folk inte tror på mig, men jag lovar det är sant!!

Nu till rubriken..
Jag är enormt känslig mot mögliga saker.. får kväljningar bara jag tänker på mögel..
Skulle laga frukost, hade äggen på kokning och sku börja rosta bröd.. har nog känt att brödet som vi köpte häromdagen har varit lite slabbigt, men bäst före datumet är ju inte förrän 12 februari..
Nå, jag stoppade i två skivor i rosten och ser nå fläckar (nu håller jag på och börja spy).. fy fittoralla det var ju totalmögligt!! (buuurp)
Fick svänga mig om hastigt där jag stod med Oliver i famnen och I can teeeell you att det var väldigt, väldigt nära att jag skulle ge tillbaka för alla spyor Oliver har kastat ur sig på mig!! fy fan..
Pratade med Danne för en stund sedan och skulle berätta om traumat, men fick avbryta för var såååå nära på att börja spy..
Brödäcklet ligger kvar i rosten men med brödpåsen över.. jag rör dom fan inte!!

Jag är fortfarande sjuuuuukt sugen på räksallad.. men bebis sover, så jag får hitta på nåt annat att äta.. mögligt bröd kanske.. (sväljer ner spyan)

Å fyyy vad jag kände mig elak imorse.. Oliver började böka runt i sängen, vilket räcker för att jag ska vakna och ta upp honom och ge honom mat innan han börjar gallskrika, men jag trodde klockan var typ 1 eftersom han har börjat vakna till redan då nuförtiden och då brukar han somna om utan att äta, så han låg där och bökade och började gnälla.. höll nog på en stund och till slut började han jollra, så jag tänkte att åååh jag får väl gå upp å söva honom igen då.. så jag tittade på klockan.. eehm, den var inte 1.. den var kvart i 5.. så han (och jag) hade sovit nästan 7 timmar, så fort upp med honom så han fick äta.. stackarn.. =P
När vi väl steg upp vid halv 9 så låg han å tjöt som en tågvissla på skötbordet.. jessus vad det skar i öronen, men han hade ju kul så lät honom hållas.. =)

Sku behöva åka och handla inför imorrn, hinner inte riktigt imorrn då jag sku behöva städa lite + att Sudden och Erica kommer över innan Freddie anländer.. men som jag sa till Danne, jag har blivit en sån där slackermorsa som går med mjukisbrallor hela dagarna och inget smink, alltså så som jag absolut inte skulle bli.. så tar det ikväll istället.. är ju så skönt att gå klädd i mjukisbrallor.. men aldrig att jag skulle gå utanför dörren utan smink och liiite snyggare kläder i alla fall..
Jag har inget emot att andra gör det, men jag skulle aldrig göra det..

Nu vart det mycket tråkigt och osammanhängande snack, men det får duga.. =)

Pusshejses


Glad bebis en tidig morgon..

BVC

Jogomörrnjo!!

Igår var vi till rådgivningen för 4-månaderskontroll..
Oliver väger nu 7260 gram och är 66,4 cm lång.. huvudet mättes till 43,5 cm..
Så allt såg bara bra ut, fick bara beröm..
Frågade henne om hon tyckte att jag skulle börja ge smakportioner eftersom jag inte har velat göra det innan jag hade pratat med henne i och med att amningen ändå funkar så bra.. hon tyckte att visst kan jag göra det, men dom rekommenderar helamning till 6 månader.. så vi kör på med endast amningen..
Jag tycker att amningen är så kort del av livet och jag kommer sakna det grymt mycket den dagen det tar slut, medan mat kommer han äta resten av livet, så jag har absolut ingen stress!!
Nästa gång ska vi dit 5 mars och få sprutor igen.. =(

Senare på kvällen for jag på fack-möte och Danne & Oliver for på 1-års kalas till Alicia.. Oliver hade skött sig exemplariskt (som vanligt) och stått i centrum.. gullgubben.. =)

Idag händer det inte så mycket eventuellt sku BIGGIE SOM BLIR GAMMAL GUBBE IDAG komma över på kaffe.. kanske att jag far å tränar ikväll, får se lite om jag har lust å ork..

Men nu ska jag måka i mig lite pasta, men skulle helst av allt vilja ha en fet räksallad.. satan vad sugen jag är på det!! men men, får bli en annan dag.. =)

Pusshejses

jaha...

Johäjjo!!

Ännu en ny vecka då..

Sku inte ha skrivit i förra inlägget att jag inte är trött nuförtiden, bara därför var jag skiiiittrött i fredags!!
Hade Råni och barnen hit på en kopp kaffe och lite paj å när dom for var jag totalt slut.. skulle laga mat och satte Oliver i babysittern under tiden som jag alltid gör, men där var han inte nöjd alls just då, så det blev soffan å han somnade å jag var lika nära på att göra det jag också.. som tur var somnade han vid halv elva (efter mycket skrik) å sen sov jag som en stock!! Skulle ju fått sovmorgon på lördagen, men såklart så jobbade Danne så det sket sig ju.. fick sova igår istället, men vaknade som vanligt av att Oliver skrek.. vet inte vad Danne gör eftersom han aldrig lyckas få Oliver att somna i vagnen på dagen.. men tur var att jag inte sov längre för var helt slut hela dagen + att jag inte kunde somna igår kväll..

Var och tittade på en lägenhet i lördags morse.. jättefin med nyrenoverat kök och DISKMASKIN!! fick en jättebra känsla då hon som ägde lägenheten kände både Dannes mamma och min morbror och moster.. men näääe.. inte denna gången heller.. hade stått mellan oss och en annan familj, men såklart fick vi inte denna lägenheten heller.. jävla skit!!

På fredag kommer som sagt Freddie hit till Åland.. ska bli jättekul!! Har beställt ÄKTA kaffe av henne så jag slipper dricka det här förbannade rävpisset som finns på denna holme.. fy satan vad illa finskt kaffe smakar!! Å dyrt är det också!! Blir å bunkra upp ordentligt när vi far ner till Borås om 12 dagar!!!! =)

Ska bli duktigt skönt att komma ner och få lite ombyte och kanske ha något att göra på dagarna..
Konstigt det här, alla vet att jag är hemma varje dag, men hör någon av sig å vill hitta på något?? Svar: NEJ!!
Börjar nästan fundera om jag har gjort något dumt..
Jag har absolut inget emot att vara hemma med Oliver, är skönt som fan och får ångest när jag tänker på att jag ska jobba om några månader (visserligen bara 2 månader och sedan vara hemma resten av året, men ändå), men det skulle ändå vara kul att träffa någon och prata med då och då..
Sen sku lilla Ollvert också behöva träffa lite annat folk än bara mig och Danne då han har börjat visa tendenser till blyghet.. men men.. jag är väl tråkig då..

Visserligen kommer Biggie över om en stund på en kopp kaffe och ikväll kommer Jenny från jobbet hit.. men imorrn blir man väl själv igen.. ska till rådgivningen (äntligen!!)

Nu vakna lilleman så ska gosas lite me honom..

Pusshejses

sömnen

Johejsanjo!!

Ja läggningen av Oliver på kvällarna går galant!!!!
På kvällen efter jag skrev förra inlägget tog det väl 40 minuter innan han somnade med en del skrik.. kvällen efter tog det 50-60 minuter å både han å jag var helt svettiga när han väl somnade, men jag tog inte upp honom!!
Sen har det gått skiiiitbra!! igår tog det inte ens 10 minuter innan han slocknade utan skrik!! jätteskönt!!
Danne och jag får en stund för oss själva för att sen kunna lägga oss innan 23, underbart!!
Visserligen vaknar Oliver nu runt 8 varje morgon, men det är lugnt.. är knappt trött ändå, jag alltså..

Det trodde jag att jag skulle vara, trött hela tiden alltså.. men jag har som sagt inte sovit en enda gång då han har sovit sina timmar på dagen å det är knappt att jag är trött när jag ska gå och lägga mig på kvällen.. har fått nån konstig energi som jag verkligen inte hade när jag jobbade!! skönt det!!

Idag vaknade han vid 5 å åt å hade så blöt blöja att jag gick upp å bytte den, sen var ju lilla herr Blixt klarvaken.. suck.. men fick honom att somna om vid halv 7, så vakna vi halv 8 igen.. men nu ligger han ute i vagnen å tuttar, får se om det kan bli lite längre lur än det har varit dom senaste dagarna!! (1-1½ timma)

Om endast 8 dagar kommer Freddie hit!!!! =) hade för mig att det var jättelänge kvar, men näää!! skojskoj.. så det betyder att vi åker hem till Borås om endast 16 dagar!! wiiie!! hur vi ska klara oss utan pappa Danne vet jag inte riktigt då Oliver är en riktig pappagris som tjuter av lycka när Danne kommer hem från jobbet å helst bara sover i hans famn på kvällarna när han tar sin powernap.. men det får funka bara!!

Nu tycker jag att min kära pappa kan ta och ringa å säga att allt har gått bra.. han är och gör sin andra elkonvertering på hjärtat.. =/ inte alls så förtjust över det, men meningen är ju att hjärtat ska slå i rätt takt efter det å att han ska få må bra.. sist lyckades det ju inte, så hoppas dom gör det bättre den här gången!!

Pusshejses
(btw jag HATAR motorcompany, dom kan se sig i arslet dom inkompetenta jävlarna!! tacka vet jag Bifa!!)



RSS 2.0