fredag

Jogoddagjo!!

Då är denna vecka också snart slut..
Kommer knappt ihåg va jag har gjort, men det är nog inte så mycket som har hänt den här veckan..
Var till träningsverket i måndags när Oliver tog sin förmiddagslur å gick/joggade 5 km.. han vaknade precis när jag klev innanför dörren, perfekt!!
Var i onsdags å gjorde samma procedur å lyckades spräcka upp två sköna vattenblåsor på insidan av fötterna så hade lite svårt att gå igår men trotsade det onda och for på 45 minuter Move it!
Funderar på om jag sku sticka å skena några kilometer senare idag..

Den här veckan har Oliver varit mera vaken.. har inte alls velat sova.. i tisdags sov han kanske 1½ timma på hela dagen..
Å då var våra kära grannar så snälla å borrade hela dagen.. så vi for hemifrån vid 11 när jag hade varit å plingat på å frågat hur länge dom tänkte hålla på eftersom vi fick skrika till varandra här inne för att höra vad vi sa..
For till Madde och drack kaffe å snackade skit å sen till Lissu..

Har tänkt försöka få Oliver att somna själv i sin säng.. vi går ju runt å vaggar å vyssjar honom till sömns för att störa grannarna så lite som möjligt.. men nu har jag mailat dom närmsta grannarna å förvarnat om att det kan bli en hel del skrik å gnäll här inifrån i helgen så dom inte tror att vi slår ihjäl honom.. =P
Men dels börjar han bli väldigt tung å dels så måste han lära sig att somna i sängen..

Igår, efter mycket om och men, somnade han en stund på kvällen (en timma) i min famn, som han brukar när han tar sina kvällspowernaps.. lekte lite me honom en stund när han vakna, bytte blöja å satte på pyjamas.. sen tänkte jag att nu ska jag se va som händer om jag lägger ner honom i sängen innan han blir allt för övertrött..
Så jag la ner honom, satte på babyvakten som också spelar musik, lade handen på hans mage å satt där helt tyst..
La över hans mjukisdjur som också har en filt på hans huvud å ögon å satt en stund till.. sen gick jag ut ur rummet.. å nästa gång jag tittade in så sov han.. =)

Vi försökte förra helgen med den så kallade 5-minuters metoden.. men det var ju hemskt!!!!
Men så läste jag nånstans om den s.k. tass-metoden.. alltså att man håller en hand på bebisen så dom känner att man är där.. å det funkade ju betydligt bättre..
Har prövat förut å det funkade också jättebra..
Så får se om det lyckas fler gånger.. gäller bara att tajma så han inte hinner bli övertrött för då är han galen!!

Min lilla älskade 4 månadersbebis!! Sjukt hur man kan älska någon så mycket på så kort tid!! Känns som att han har funnits hela mitt liv, men ändå är det bara 4 månader..

Pusshejses

träningsvärk

Jogoddagjo!!

Aaaooouch!! Idag har jag duktig träningsvärk!!
Jag som är världens mest otränade och lataste människa hyr i två veckor ett träningskort på Träningsverket men den riktiga ägaren är på semester.. tänkte börja så eftersom det är lite bökigt när jag fortfarande ammar..
Eller bökigt å bökigt, men man vet ju aldrig om Oliver har en "ätar-dag".. men har tagit fram mjölk-kuber ur frysen så han klarar sig..
Men i och för sig äter han inte så ofta längre.. han äter bara när han har sovit.. så ca var 3-4 timme.. försöker man ge honom ändå (eftersom jag har fått för mig att han äter för lite) så blir han bara arg.. så antagligen är han inte så hungrig längre..

Men i alla fall.. började träna i tisdags.. gick 3 km på löpband å sen 1,2 km på crosstrainer.. jätteskönt var det!! Även om det tog lite ont i låren å vaderna av crosstrainern, så hade förberett mig på världens träningsvärk igår, men kände ingenting..
Igår var Jenna och jag på RML (rumpa-mage-lår).. å fyyyyy faaaaaan!!
Har varit på ett sånt pass förut, men kan inte komma ihåg att det tog så sjukt!!
Har duktigt ont i låren å magen idag!! å nacken!!
Känns bra att magen inte är i samma form som förut, jäklar vad ont det gjorde att göra situps!! men men, då vet man att det tar i alla fall.. =P
Å ska trotsa träningsvärken å fara på "Move it!" ikväll..
Måste passa på att fara så mycket som möjligt när jag har kortet så kort tid..
Nästa vecka är Danne ledig så då ska jag passa på att fara iväg på dagen när Oliver tar sin 2 timmars vila..

"Gnällveckan" höll i sig exakt en vecka.. i söndagskväll släppte det mitt i allt å han vart helt tyst å lugn så jag vart nästan lite orolig.. =P
Men han sover mycket ännu.. vaken högst 2 timmar åt gången innan han måste sova igen.. men somnar ändå tidigt på kvällen.. eller tidigt och tidigt, men tidigare än förr i alla fall..
Igår sov han en halvtimma ungefär vid 21.. vaknade å va jättesur å sku inte äta..
Men lyckades till slut lugna ner honom att han fick äta.. å så somnade han igen..
Danne å jag la oss samtidigt å har inte lagt mig så tidigt på jag vet inte när!! Tittade på klockan sista gången 22.30 sen kommer jag inte ihåg mer.. =P
Oliver vaknade till prick 00.00.. antagligen drömde han nåt för han sku inte äta.. men somnade om när jag hade burit honom en stund.. sen sov vi till 04.30..
Tyvärr vaknade han vid 7 å jag tänkte nääääj!! Men så åt han å sen sov vi till 8.40..
Å nu sover han igen ute på balkongen.. (eller började just pipa, men bara nappen som farit ut)

Ska försöka komma ihåg å lägga in lite bilder på datorn, är ju så enkelt att ta bilder me mobilen å sen föra över direkt till Facebook.. men det går inte att blogga me min telefon så därför är det dåligt med bilder här nuförtiden..

Pusshejses

gnäll

Johejjo!!

Sitter här me jackan på, beredd att springa ut på balkongen å stoppa i nappen/gunga vagnen..
Brukar aldrig behöva gunga på vagnen å definitivt inte när han tar sin dagslur.. men den här veckan är annorlunda..

Oliver är inne i nån gnällperiod, har gnällt hela veckan, inget har varit riktigt bra.. men han har haft så här förut å det har hållit på ungefär en vecka, så hoppas det släpper snart..

Antar att det är nåt så kallat utvecklingssprång.. har läst å hört om det och "symptomen" stämmer i alla fall.. men man kan ju aldrig veta och det är det som är så fruktansvärt frustrerande!!
Fan vad skönt det skulle vara om han kunde berätta VAD som är fel!!
Men men, bara att kånka runt på å försöka hålla honom nöjd.. vet ju att det vänder igen.. å han är världens sötaste å bästa bebis oavsett!! =)

Bytte från vagga till spjälsäng i förrgår.. han somnade vid 22.15 tiden och jag satt uppe och väntade på att han skulle vakna som han brukar göra.. men klockan närmade sig 23 å fortfarande sov han.. ööh..
Så jag gick och la mig i sängen och tittade på tv, fortfarande sov han.. petade lite på honom, ingen reaktion.. så tydligen var sängen skön!!
MEN, istället vaknade han 8 igår morse!!! å hela dagen var åt helvete.. han var ju trött som ett as å sov 3-4 gånger på dagen/kvällen.. å somnade som vanligt inte förrän vid 23.30-00..
Konstigt att han kan ha en bra läggning, men sen dröjer det 3-4 dagar innan han kan somna bra igen.. bara massa gråt.. förstår inte hur det kan vara så hemskt att somna!! å att bli påklädd!! jessus vad arg han blir när han får kläder på sig!!

Annars lyckades han skratta me ljud i förrgår också!! Å jag skrattade som en tok å tårarna rann både av skratt å av lycka (tror jag). =P men sen har vi inte lyckats få fram nåt mer skratt.. va på väg igår men han gnällde å flina samtidigt, han visste inte riktigt hur han sku ha det.. =P

Såna här dagar skulle det vara riktigt skönt att ha mor-/farföräldrar att fara till och få lite avlastning, men nääe..
Inte för att jag vill bli av med min bebis, men att ha någon att prata med bara..

Vilket gnälligt inlägg det här blev, men kände att jag behövde få skriva av mig lite bara, hoppas hans humör har svängt tills nästa gång jag skriver.. =)

Pusshejses

Världens bästa bloggerska!!

..det är jag det.. NOT..
Johejjo!!

Då var julen över.. hade en jättebra jul, om inte den bästa jag nånsin haft till å me!!
Var hemma i Borås i nästan en hel vecka, men trots det vart det stressigt som vanligt och han inte träffa några kompisar, menmen, kommer tillbaka i februari..

Oliver fick ju sina första sprutor den 19 vilket gick bra, men däremot fick han nå fel på kvällen å skrek bara rätt ut och det hjälpte inte med nånting jag gjorde.. å inte ville han äta heller.. hemskt var det!! så han fick en panadol-supp å sen var allt bra..
Tills kvällen efter då vart det likadant igen, men ÄNNU värre!! fy sjutton vad hemskt det var!! Vi var hemma hos Jenna när han skrek rätt ut igen och tittade på mig med tårarna rinnandes och det var som att han försökte säga: Mamma hjäääälp mig!!!
Så mina tårar var verkligen inte långt borta då!!
Han fick en supp å så åkte vi hem..
Jag kunde inte sova alls den natten för såg bara hans hemska sårade blick framför mig.. =/
Men på onsdagen var han sig själv igen.. å han sov ända till min klocka ringde klockan 6, så då fick han mat å jag passade på att klä på honom så jag sku slippa väcka honom när vi sku till båten..
Sen sov han tills Danne och jag hade ätit frukosten klar å sen höll vi honom vaken tills det var dags att gå ner till bilen..

Han "sov" hela tiden tills vi stannade i Nyköping, då vart det akut hunger..
Vi tror inte att han sover på riktigt i bilstolen, för han tittar upp då å då å oavsett hur länge han har "sovit" i den kan han fortsätta sova i vagnen ca 2 timmar efteråt.. så tror mest att han gottar sig!! =P
Sen "sov" han resten av vägen ner till Borås där han flinade stooooort när han fick syn på morfar!! =P

23 var pappa och jag på fika till min gamla sjukgymnast, sen till pappas jobb och visade upp Morfars lille pöjk..
Handla det sista å sen hem å käka pizza..
På kvällen kom brorsan/morbror/gudfar & Maria över å käkade dopp i grytan. uuuäääh...

På julafton var vi ut till mamma en sväng innan det var dags för Kalle Anka, mat å JULKLAPPAR!!!
Höll på å öppna i över 2 timmar.. voi voi.. vi som hade sagt att man inte behövde köpa så mycket till Oliver eftersom han ändå inte förstår, men jo tjeeeena mittbena!!

Annars vart det lite shopping på mellandagsrean å lite middag hos mamma å sen var det dags för hemfärd den 28.. mellanlandade en natt hos min kusin i Huddinge så vi slapp stressa till båten..

Nyårsafton firade vi i Godby med Kicke, Diddi, Elias, Alicia, Råni, Ronja & Leo.. Krille å Pampas var också över en sväng..

Nu ligger Oliver ute på balkongen å sover.. fått in en ordentlig rutin i alla fall.. 1½-2 timmar efter att vi har tagit morgon är det dags för sömn i 2-3 timmar för lillkillen..
När vi var i Borås somnade han runt 22 på kvällen, men det har skitit sig igen.. men men, han lär väl sig nån gång.. =P

På tal om annat.. jag tittade på "Leila bakar" igår.. å fy fittoralla vad irriterad jag blev!! Måste man stå å flina när man spritsar ut grädde?? Å måste man titta in i kameran å smajla upp sig när man stoppar ett bär på en bakelse?? Voi vittu.. nästa gång jag bakar ska jag flina som fan å skicka en video till Leila så hon får se hur löjlig hon ser ut!! mooorrr.. (har man lite att göra på dagarna så märker man sånt.. =P)

Pusshejses

RSS 2.0